Trump'ın Senato'daki azil yargılaması 8 Şubat'ta başlayacak

Trump'ın Senato'daki azil yargılaması 8 Şubat'ta başlayacak

ABD'de, önceki Başkan Donald Trump'ın, Kongre baskını nedeniyle Senato'daki azil yargılamasının 8 Şubat'ta başlayacağı açıklandı.

Senato Genel Kurulu'nda konuşan ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, 6 Ocak'taki Kongre baskınından sorumlu tutulan eski Başkan Donald Trump'ın yargı sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 25 Ocak Pazartesi günü Temsilciler Meclisi'nin kendilerine azil maddesini göndereceğini belirtti.

Senato'da başlayacak yargılama takvimine göre gelecek pazartesi günü Temsilciler Meclisi, daha önce kabul ettiği Trump'ın azline yönelik maddeyi Senatoya gönderecek. Söz konusu madde pazartesi akşamı Senato Genel Kurulu'nda okunacak.

Trump'ın kendisine yönelik azil maddesine cevap vermesi için 2 Şubat'a, Temsilciler Meclisi'nin de ön duruşma dosyasını sunması için aynı güne kadar vakti bulunuyor

Trump'ın ön duruşma dosyasına ilişkin tüm belge ve delillerini 8 Şubat gününe kadar sunmuş olmasını gerektiren takvime göre Trump'ın azil istemiyle Senatodaki yargılanmasına 9 Şubat Salı günü başlanabilecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.