Trump'ın Senato'daki azil yargılaması yarın başlıyor

Trump'ın Senato'daki azil yargılaması yarın başlıyor

6 Ocak'taki Kongre baskının sorumlusu olmakla suçlanan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "azil istemiyle" Senato'daki yargılamasına yarın başlanacak. Trump'ın avukatları ise Trump'ın ifade vermeyeceğini söylüyor.

 Trump'ın Senatoda yargılanması öncesindeki süreç bugün tamamlanıyor. Tarafların ön duruşma kapsamındaki tüm belgelerini Senato'ya sunmaları için süre bugün dolarken yarından itibaren Senato Genel Kurulu'ndaki yargılama başlayacak.

Yarın başlayacak oturumlarda açılış sunumlarının ardından senatörlerin sorularını yöneltecekleri bölüme geçilecek ve akabinde varsa tanıklar dinlenecek. Bu sürecin ardından Trump'ın 6 Ocak'taki Kongre baskınından dolayı suçlu olup olmadığına karar verilecek oylama gerçilecek.

100 sandalyeli Senatoda Trump'ın suçlu bulunabilmesi için en az 3'te 2 çoğunluğun (67 senatör) Trump aleyhinde oy vermesi gerekiyor. Demokratların ve Cumhuriyetçilerin 50'şer sandalyeye sahip olduğu mevcut Senato aritmetiğine göre Trump'ın aklanması bekleniyor.

1'i polis toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği Kongre baskını konusunda Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi, 14 Ocak günü Temsilciler Meclisinde kabul edilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.