Trump'tan 73 kişiye af kararı

Trump'tan 73 kişiye af kararı

​Mevcut ABD Başkanı Donald Trump, dolandırıcılık ve zimmete para geçirmekle suçlanan eski danışmanı Stephen Bannon da dahil olmak üzere 73 kişiyi affetmeye karar verdi.

Bugün görevini Demokrat Joe Biden'a resmen devredecek olan Mevcut ABD Başkanı Donald Trump, görev süresinin son saatlerinde bir af kararnamesi imzaladı.

Trump'ın affettiği 73 kişi içinde eski başstratejisti Steve Bannon da bulunuyor. Bannon, dolandırıcılık ve zimmete para geçirmekle suçlanıyordu. Listede ayrıca Trump destekçisi işadamı Elliott Brody, rapçi Lil Wayne, Kodak Black ile Detroit'in eski belediye başkanı Kwame Kilpatrick de var.

Brody, Washington'da yasadışı lobicilik faaliyetlerine karışmakla suçlandı. ABD yetkililerine göre Brody, ABD Adalet Bakanlığını ve Trump yönetimini, Malezya devlet yatırım fonu 1MDB ile ilgili soruşturmayı sonlandırmaya ikna etmek için yaklaşık 6 milyon dolar aldı. 

Ayrıca, daha önce ABD'de gözaltına alınan bir Çin vatandaşının salıverilmesini ve anavatanına dönmesini talep ettiği iddia edildi.

Brody, diğer Cumhuriyetçilerin yanı sıra Trump'ın 2016 kampanyasına finansal destek sağlamada aktifti.

Buna ek olarak listede, bazı Amerikan medyasına göre daha önce Rus kadın Maria Butina ile bir ilişkisi olan Cumhuriyetçilerin siyasi danışmanı Paul Erickson da bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler