TSK'dan "Zeytin Dalı Harekâtı" açıklaması

TSK'dan "Zeytin Dalı Harekâtı" açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtı'nda son duruma ilişkin olarak bilgilendirmede bulundu.

TSK, 'Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin son durumula ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamada PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ tarafından kullanılan 153 hedefin ateş altına alındığı belirtildi.

20 Ocak'ta harekatın başladığı hatırlatılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 'Zeytin Dalı Harekâtı' 20 Ocak 2018 saat 17.00'de başlatılmıştır." denildi.

153 hedefin ateş altına alındığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tespit edilen hedefler, kara ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz edilerek etkisiz hale getirilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu vb. 153 hedef ateş altına alınmış olup 'Zeytin Dalı Harekâtı' planlandığı şekilde devam etmektedir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.