Tüm zararlı alışkanlıkları hayatımızdan çıkarmalıyız

Tüm zararlı alışkanlıkları hayatımızdan çıkarmalıyız

Sigara Bırakma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Batman Valisi Ahmet Deniz, bütün zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, 9 Şubat Sigara Bırakma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Tütün kontrolünde temel amacın, tütün ürünleri tüketimini azaltarak başta kanser olmak üzere onlarca hastalığın oluşturduğu sağlık, sosyal ve ekonomik zararların önüne geçilmesini sağlamak olduğunu söyleyen Vali Deniz, insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birinin sigara kullanımı olduğunu belirtti.

Sigaranın, hem içen kişinin hem de o ortamdaki diğer kişilerin sağlığını tehdit ettiğini kaydeden Deniz, "Hepimizin amacı dünyada sağlıklı yaşamaktır fakat sigara kullanımı sağlığımızı tehlikeye atmaktadır. Sağlıklı nesiller ve ülkemizin aydınlık geleceği için sigara başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıkları hayatımızdan çıkarmalıyız. Batman, birçok yeniliğe ve güzel şeylere önderlik yapabilecek bir şehrimizdir. Sigara bırakma çalışmalarında da önderlik edeceğine inancım tamdır. Sigara içen bireylerin 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nü sağlıklı bir yaşam için yeni bir başlangıç olarak kabul etmeleri, toplumun tütün ürünlerinin zararlarından korunması için önemli bir adım olacaktır." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler