Tümük köyü sakinleri hizmet görmediklerini söyleyerek isyan etti

Tümük köyü sakinleri hizmet görmediklerini söyleyerek isyan etti

Yol sorunu başta olmak üzere köylerinin birçok sorunla boğuştuğunu söyleyen Bingöl Kamışlıgöl Köyü eski muhtarı, yolun bozuk olması nedeniyle cenazelerinin traktörlerle köye getirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Yol sorunu başta olmak üzere köylerinin birçok sorunla boğuştuğunu söyleyen Bingöl Adaklı İlçesi Kamışlıgöl (Tümük) Köyü eski muhtarı Ramazan Altunyay, AK Parti’nin 2015 Genel seçimlerinde kullandığı “Onlar Konuşur AK Parti yapar” sloganı üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sitemde bulundu.

Altunyay, “Başbakanımız diyor ki; ‘Birileri konuşur, biz hizmet ederiz.’ Hani, nerede hizmet?” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Birileri konuşur birileri de hizmet edermiş! Hani nerede?”

Köylerinin yol sorunu başta olmak üzere birçok sorunla boğuştuğunu dile getiren eski muhtar Ramazan Altunyay, vatandaşlık hakkı olan dilekçe hakkını defalarca kullanmasına rağmen herhangi bir hizmet alamadıklarını söyledi.

Başbakan başta olmak üzere siyasiler ve sorunların çözümünde etkili ve yetkili kurum amirlerine sitem eden Altunyay, “ Ben Adaklı İlçesi Kamışlıgöl Köyü eski muhtarıyım. Köyümüz merkez köy sayılır. Köyümüzde yol dâhil olmak üzere hiçbir hizmet yok. Cenazemiz oluyor, hastamız oluyor ama yol olmadığından götürüp getirmekte ciddi zorluklar yaşıyoruz. Ben vatandaşlık hakkım olan dilekçe hakkımı kullanarak defalarca Bingöl Valiliğine dilekçe verdim.  Dönemin Valisi il özel idareye, il özel idarede Adaklı il özel idareye gönderiyor dilekçemi. Adaklı İl Özel İdarede bana gönderilen cevapta da üç sene önce yolun kumlamasını yaptıklarını bu nedenle de bizim bu konuda herhangi bir şey istemeye hakkımız olmadığını söyledi. Var mı böyle bir şey?” dedi.

“Nereye gidiyor bu yatırımlar”

Köylerine herhangi bir yatırımın yapıldığını görmediğini ifade eden Altunyay, “Siz kendiniz gördünüz yolumuzu. Bizler eşit haklara sahip vatandaşlarız ve bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu yol yol mudur? Sizlere soruyorum. Siz bu şekilde kabul eder misiniz bu yolu? Başbakanımız diyor ki birileri konuşur biz yaparız. Hani nereyi yapıyor. Yatırımı nereye, kimlere yapıyorsunuz da biz görmüyoruz.  Mecliste o kadar vekilin var gönder hele gelip görsünler. Nereye gidiyor bu yatırımlar. Bir köye yol gelmiyor. Kim yedi bu yatırımları hiç haberin yok. Vekillerin Elazığ’da Bingöl’de sırt üstü uzanıyorlar ama köylere gelen yok. Ondan sonrada diyorsunuz ki herkes bizle beraberdir. Kusura bakmayın kimse sizle beraber değildir.” şeklinde konuşarak sitemini dile getirdi.

“Cenazemizi ancak traktörle köye getirebildik”

Altunyay, yaşadıkları mağduriyetleri şu şekilde dile getirdi: “Köyümüzde normalde 100 hane var ama hali hazırda 80 hanede aile yaşıyor. Hastamız, cenazemiz olduğunda ya traktörle ya da eşeksırtında götürüp getiriyoruz. Başka bir seçeneğimiz yok. Önceki gün bir cenazemiz vardı traktörle köye getirebildik. Bu asırda olabilecek bir şey mi traktör üzerinde cenaze taşımak. Ya bizim sorunlarımızı çözsünler ya da gelip köyü boşaltıp bizi sürgün etsinler başka bir yere. Sayın Adaklı Kaymakamına, bu sorunu yaşamamızın müsebbibi olan İl Özel İdaresi yetkililerine sesleniyorum. Eliniz vicdanınıza koyun ve gelip sorunumuzu çözün. Gelen kurum müdürleri olsun, siyasetçiler olsun hepsi bu sorunun yaşanma sebebine ortaktır. Bu insanlara yazık günahtır, bunların mağduriyetine seyirci kalmayı bırakın. Bu devirde bu sorunlarla boğuşuyoruz olacak iş midir bu? Etkili ve yetkili tüm kurum veya kişilere sesleniyorum. Gelin kendi gözünüzle görün bu halk nasıl yaşıyor.”  (Nihat Kanat - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.