Tunceli’de çatışma: 1 asker hayatını kaybetti

Tunceli’de çatışma: 1 asker hayatını kaybetti

Tunceli’nin Nazımiye ilçe Emniyet Müdürlüğüne silahlı saldırı düzenleyen PKK’llerle kollu güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuşun hayatını kaybettiği, 2 polisin yaralandığı ve 2 PKK’linin ölü ele geçirildiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Tunceli’nin Nazımiye ilçe Emniyet Müdürlüğüne silahlı saldırı düzenleyen 30-40 kişilik PKK’ll grup ile kollu güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuşun hayatını kaybettiği, 2 polisin yaralandığı ve 2 PKK’linin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Tunceli Valiliği açıklamasında, “ 22 Ağustos 2016 günü saat 04.50 sıralarında; İlimiz Nazımiye İlçesine sızmaya çalışan yaklaşık 30-40 kişilik BTÖ mensubu grup tarafından,  İlçe Emniyet Müdürlüğüne uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğüne destek kuvvet amacıyla gelen İlçe Jandarma unsurlarına yönelik roketatarlı ve silahlı saldırı sonucu 1 Kahraman Jandarma Uzman Çavuşumuz şehit olmuştur.  Çatışma esnasında 3 polisimiz yaralanmış, polislerimizden 2’si tedavileri için Elazığ iline helikopter ile sevk edilmiştir. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.” denildi.

Nazımiye ilçe  merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinin belirtildiği  açıklamada, “Ayrıca 112 Acil Servisimize ait olan 2 ambulans olay esnasında teröristlerce yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Operasyon bölgesinden aracıyla çıkan ve olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 1 şahıs Jandarma unsurlarımızca gözaltına alınmıştır.  Nazımiye İlçe Merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.