Tunus Başbakanlığı İçin Yeni İsim Beirlendi

Tunus Başbakanlığı İçin Yeni İsim Beirlendi

Nahda hareketi, teknokrat hükümeti kurmakta başarısız olduğu için istifa eden Hamadi Cibali’nin yerine Tunus başbakanlığı için yeni isim önerdi.

Nahda hareketi, teknokrat hükümeti kurmakta başarısız olduğu için istifa eden Hamadi Cibali’nin yerine Tunus başbakanlığı için yeni isim önerdi.

Skynews Arapça servisinin haberine göre Raşid el-Gannuşi liderliğindeki Nahda Hareketi, başbakanlık için Cibali hükümetinin İçişleri Bakanı Ali Arid’i önerdi.

Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki, parlamentoda en fazla sandalyeye sahip olan Nahda Hareketi’nin Lideri Raşid el-Gannuşi’den, istifa eden Başbakan Hamadi Cibali’nin yerine kurulması düşünülen geniş tabanlı koalisyon hükümetini kurmak üzere bir aday önermesini istemişti.

Cumhurbaşkanı Marzuki ile görüşmesinden sonra başbakanlığa Hamadi Cibali’yi tekrar önerebileceklerinin sinyalini veren ve bu konudaki istişarelerin sürdüğünü açıklayan Nahda Lideri Raşid el-Gannuşi’nin bugün başbakanlık için İçişleri Bakanı Ali el-Arid’i önerdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki’nin diğer siyasi gruplarla istişarelerden sonra Ali el-Arid’i hükümetle kurmakla görevlendirileceği belirtildi.

Tunus yasalarına göre Ali Arid’in iki hafta içerisinde yeni hükümeti kurması gerekiyor.

Tunuslu selefiler el-Arid’i protesto etti

Öte yandan Tunuslu selefiler, yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen İçişleri Bakanı Ali el-Arid’i protesto eden bir gösteri düzenledi.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Tunus’un Sidi Buzeyd kentinde yaklaşık bin kişilik selefi bir grup bir gösteri düzenleyerek hükümeti kurmakla görevlendirilen Ali el-Arid aleyhine sloganlar attı.

Güvenlik güçlerinin perşembe günü Sidi Buzeyd kentindeki camilerdeki denetimi arttırması üzerine Tunus polisiyle çatışan selefiler, bugün düzenledikleri gösteride Ali el-Arid aleyhine “Sen bir korkaksın”, “Allah’ın evleri insanların dövüldüğü yerler değildir” ve “Ali el-Arid Amerika’nın memuru” şeklinde sloganlar attılar.

Hamadi Cibali hükümetinde içişleri bakanlığı görevinde bulunan Ali el-Arid, bugün Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.