Tunuslu solcu muhalif lider Şükrü Belaid’i selefi cihatçılar öldürdü

Tunuslu solcu muhalif lider Şükrü Belaid’i selefi cihatçılar öldürdü

Tunus yönetimi, solcu muhalif lider Şükrü Belaid’in katillerinin yakalandığını belirterek cinayetin selefi cihatçılar tarafından işlendiğini iddia etti..

Tunus yönetimi, solcu muhalif lider Şükrü Belaid’in katillerinin yakalandığını belirterek cinayetin selefi cihatçılar tarafından işlendiğini açıkladı.

Tunus yönetimi, ülkenin büyük bir siyasi krize sürüklenmesine sebep olan Şükrü Belaid cinayetinin aydınlatıldığını ve cinayetten sorumlu kişilerin yakalandığını açıklamasından sonra Tunus’taki partiler arasındaki karşılıklı suçlamaların da azaldığı bildiriliyor.

Gelişmeleri Skynews Arapça servisine değerlendiren Tunuslu gazeteci Cemal el-Arfavi, Tunus güvenlik güçleri tarafından Şükrü Belaid’i öldürmek suçlamasıyla yakalanan kişilerin selefi cihatçı gruplarla bağlantılı olduğunu ve yakalanan şahıslardan birinin de daha önce Tunus emniyetinde görevli olduğunu söyledi.

Cemal Arfavi, “Cinayetle ilgili olarak önce Nahda Hareketi suçlandı; ama cinayetin selefi cihatçılar tarafından işlendiği anlaşıldı” dedi ve olayın aydınlatılmasından sonra siyasi partilerin cinayetle ilgili karşılıklı suçlamalarının da azaldığını kaydetti.

Eylemcilerin yakalanmasının ardından bu eylemin siyasi arka planının tartışılmaya başlanmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Arvafi, “Ancak siyasi cinayetlerde arka plandaki güçlerin belirlenmesi son derece güçtür. Bu yüzden muhalifler, bundan sonra hükümeti cinayetin arka planı örtbas etmekle suçlayabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.