Tunus'ta devlet başkanına askeri protesto

Tunus'ta devlet başkanına askeri protesto

Tunus'ta bir çatışma sırasında hayatını kaybeden iki polisin cenaze törenine katılan cumhurbaşkanı ve başbakan askerler tarafından protesto edildi

Tunus'ta askerler, cumhurbaşkanı ile başbakanı protesto etti. Protestoların, liderlerin cenaze törenine geç gelmelerine tepki olduğu iddia edildi.

 

Tunus Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki ile Başbakanı Ali Larayedh hayatını kaybeden iki polisin cenaze törenine katılmak için gittikleri tören alanında askerler tarafından protesto edildi.

 

Tunus'un başkenti Tunus'ta bugün yapılan cenaze törenine katılmaya çalışan iki lider, hem sivil kiyafetli hem üniformalı asker ve polislerle karşı karşıya geldi.

 

İddiaya göre, cenaze törenine katılan iki lidere tepkili olan asker ve polisler, burada sloganlarla iki lideri protesto etti. Asker ve polisin liderlere "çıkın, çıkın" diye tepki gösterdiği belirtildi.

 

BİR GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

 

İki polisin hayatını kaybetmesi nedeniyle bir günlük ulusal yas ilan edildi.Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, dünkü terörist saldırıda hayatını kaybeden polislerimiz için 19 Ekim Cumartesi gününü ulusal yas ilan etti" denildi.

 

Kablat kentinde dün düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçleri ile silahlı gruplar arasında çatışma çıkmış, çatışmada 2 polis hayatını kaybetmiş, 1 polis yaralanmıştı. Bugün  polisler için düzenlenen resmi cenaze törenine devletin zirvesinin gecikmeli olarak katılması protesto edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.