Tunus’ta Dünya Müslüman Alimler Birliği'ne yönelik provokatif eylem

Tunus’ta Dünya Müslüman Alimler Birliği'ne yönelik provokatif eylem

​Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Tunus'taki merkezinin, Özgür Anayasa Partisi Başkanı Abir Musi ile destekçileri tarafından basılarak provokatif eylemlerde bulunulması büyük tepki çekti.

Tunus'taki Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin kapatılması gerektiğini ileri süren Özgür Anayasa Partisi Başkanı Abir Musi ve destekçileri Birliğin ülkedeki merkezine baskın düzenledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, saldırıya ilişkin Al Cezire'ye yaptığı açıklamada Musi ve destekçilerinin suç işlediğine dikkat çekti.

Musi ve destekçilerinin, Birliğin şubesine saldırmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Karadaği, saldırıyı yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Karadaği, Musi'nin, "Birliğin, İhvan-ı Müslimin'in  arka bahçesi olduğu"  iddialarını reddederek, herhangi bir delil olmadan şov yaptığını vurguladı.

Karadaği, Birliğin siyasi bir kurum olmamakla birlikte Tunus'taki siyasi krize de taraf olmadığını, herhangi bir grup, parti veya dış ülke ile bağlantısının bulunmadığını kaydetti.

İslam karşıtı eylemleriyle tanınan Tunuslu siyasetçi Abir Musi, dün Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Birliği "gericilikle" suçlayarak destekçilerini çağırmıştı.

Musi, feshedilene kadar Birliğin şubesinden ayrılmayacaklarını söyledi.

Musi, İslam karşıtlığıyla öne çıkıyor

Musi, eski Tunus Cumhurbaşkanı  Zeynel Abidin Bin Ali'nin 2011'deki devrimde devrilmesine karşı çıktığını açıklamıştı. Musi, ayrıca İslami bir referansı olan En- Nahda Hareketine düşmanlığını açıkça sergilemekten de geri durmuyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında, Tunus yargısı, Birliğin Tunus'taki faaliyetini durdurmak amacıyla Özgür Anayasa Partisi tarafından açılan bir davayı reddetmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.