Tunus'ta Ensar'uş-Şeria gerilimi

Tunus'ta Ensar'uş-Şeria gerilimi

Yıllık kongrelerini yapmaları yasaklanan Ensar'uş-Şeria'nın küçük gruplar halinde başkent Tunus'a hareket ettiği bildiriliyor

Tunus'ta yıllık kongreleri yasaklanan ülkedeki Selefilerin küçük gruplar halinde başkent Tunus'a hareket ettiği bildiriliyor.

Daha önce İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ensar'uş-Şeria kongresinin kamu düzeni için tehdit oluşturduğundan dolayı yasaklandığı bildirilmişti. Açıklamada ''Devlet otorite ve kurumlarını reddeden, kaos tohumları atan, şiddeti ve nefreti körükleyen herkes sonuçlarına katlanmak zorundadır.'' denmiş ve Bakanlık, ayrıca, devlet güçlerine yönelik saldırılara da sert şekilde karşılık verileceği uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan Başkent Tunus'ta çok sayıda güvenlik gücünün görev yaptığı ve şüpheli görülen kişilerin sorgulanarak üzerlerinin arandığı kaydediliyor.

Ensar'us-Şeria ise devlet kurumlarını tanımadığı için ''Allah'ın sözünü yaymak amacıyla izin almaları gerekmediğini'' söylüyor. Selefilerin sözcüsü Seyfuddin Reis de yarın yapılması planlanan kongreye 40 bin kişinin gelmesinin beklendiğini kaydediyor.

Ensar'uş-Şeria'nın firari lideri Seyfullah bin Hüseyin ise geçen hafta İslam'a aykırı davranan yönetime karşı ''savaş verecekleri'' açıklamasında bulunmuştu.

Afganistan'da savaşan Seyfullah bin Hüseyin, Tunus'un eski diktatörü bin Ali döneminde hapisken, devrimden sonra serbest bırakılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.