Tunus’ta yeni hükümet kuruldu

Tunus’ta yeni hükümet kuruldu

Hamadi Cibali’nin istifasından sonra Tunus’ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ali Arid, yeni kabineyi açıkladı.

Hamadi Cibali’nin istifasından sonra Tunus’ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ali Arid, yeni kabineyi açıkladı.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Ali Arid, yeni kabineyi kurdu ve hükümetinin yıl sonunda yapılması planlanan seçimlere kadar ülkeyi idare edeceğini söyledi.

Muhalif solcu lider Şükrü Belaid’in öldürülmesinden sonra yaşanan siyasi krizi çözmek için teknokrat hükümet öneren önceki Başbakan Hamadi Cibali’nin kendi partisi olan Nahda ile görüş ayrılığına düşerek istifa etmesinden sonra Ali Arid’in başbakanlığında kurulan hükümet de İslamcı Nahda ile iki laik partinin koalisyonundan oluşuyor.

Geniş tabanlı bir koalisyon hükümeti kurmak isteyen Raşid el-Gannuşi liderliğindeki Nahda partisi, kilit bakanlıkların bağımsız kişilere verilmesini kabul etti.

Yeni kabinede dışişleri bakanlığına Osman el-Cerendi, içişleri bakanlığına Lutfi bin Ciddu, savunma bakanlığına da Reşid Sabbağ adlı bağımsız isimler atandı.

Yeni hükümette koalisyonun laik ortaklarından ve bir önceki hükümete de ekonomi bakanlığı görevini yürüten İlyas Fahfah’ın görevine devam edeceği açıklandı.

Yeni hükümette dışişleri bakanlığına getirilen Osman el-Cerendi’nin uluslar arası kurumlarla ve Batılı ülkelerle çok iyi ilişkilere sahip eski bir milletvekili olduğu açıklandı.

İçişleri bakanlığına atanan Lutfi bin Ciddu ile savunma bakanlığına atanan Reşid Sabbağ’ın yargıç oldukları ve Sabbağ’ın Zeynelabidin bin Ali dönemindeki gösterilerde öldürülenlerle ilgili davaya baktığı belirtildi.

ydh

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.