Turizm Bakanı Ersoy'a “Ağrı Dağı” çağrısı

Turizm Bakanı Ersoy'a “Ağrı Dağı” çağrısı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı Dağı ile ilgili hayallerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Belediye Başkanı Sayan, yaptığı paylaşımda, Ağrı Dağı'nda yapılacak olan yatırımlarla milyar dolarlık kar elde edilebileceğini belirtti.

Sayan, paylaşımında Ağrı Dağı'nın turizm ve spor alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve yurt dışına gerçekleştirdikleri ziyaretlerde kedilerine hep dağın sorulduğunu belirtti.

Savcı Sayan, paylaşımına "Turizm Bakanımıza sesleniyorum, gelin el ele verelim Ağrı Dağı’nın 4 bin metresine devasa Nuh'un Gemisi inşa edelim. Ünlü markalar, orada cafe ve restoranlar açsınlar. Gelen turistleri teleferikle 4 bin metreye taşıyalım. Dağın eteğinde otantik evler yapalım Ağrı'yı dünyaya tanıtalım” diye başlayarak, şunu söyledi:

“Ağrı Dağı'nın özelliklerinden birincisi; çıkınca dört ülkeyi görüyorsunuz, Azerbaycan, Ermenistan, Türkiye, İran. Bu kadar özel bir dağ… İkincisi; dünyanın en kaliteli, en uzun süreli, buzulları Ağrı Dağı'nda var. Avusturya Alplerde dünyanın en ünlü sporcuları ve bütün ülkeler yazın kayak kaymaya ve antrenman yapmaya Avusturalya'ya giderler, bunların biride Türkiye. Kayak Federasyonu olarak yılda 2 milyon Euro para harcıyoruz. Avusturalya'nın buzullardan geliri 12 ay kayak yapması yani kış turizminde kazandığı para 63 milyar dolar. Ağrı Dağı'nın çeyreği etmez. Ağrı Dağı'nın 3 bin 600 yüksekliğine kadar Devletimiz yol yapmıştır. 3 bin 600, 4 bine oteller yapılırsa, bunların yanında teleferik, gondol, teleski, telesiyej yapılırsa milyar dolarlar devletimiz kara geçer.”

Sayan, “Yılda beş bin kişi kaçak yollar ile 100 dolar karşılığında atların sırtında çıkıyorlar. Yani köylüler bu yolda yılda 5 milyon dolar para kazanıyorlar. Yasal bir çıkış olursa kutsal bir dağ olduğu için dünya Ağrı Dağı'na akın eder. Gerek turizm ve gerekse spor anlamında önemli bir yere sahiptir. Eğer bu hayalimiz gerçekleşirse dünyanın bütün kulüp ve sporcuları yaz kış Ağrı Dağı'nda olurlar, yüzlerce otel yapılırsa bile dolar. Yurt dışına gittiğimiz zaman bize hep Ağrı Dağı'nı soruyorlar, 'Böylesine buzullarınız var neden değerlendirmiyorsunuz?’ İnşallah iş adamlarımız asrın bu projesine destek olurlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Turizm Bakanı Ersoy'a “Ağrı Dağı” çağrısı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.