Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Yarışması sona erdi

Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Yarışması sona erdi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması sona erdi. Sonuçlar 18 Şubat'ta açıklanacak.

Bu yıl 78’i il merkezi, 254’ü ilçeler olmak üzere toplamda 332 merkezde 8'incisi düzenlenen Siyer Yarışmasına katılanlar, yarışmaya katıldıkları okullarda hazır bulundu.

7'den 70'e her yaştan katılımın olduğu yarışmada kadın ve erkekler için ayrı ayrı sınıflar belirlendi.

4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfların katıldığı birinci ve ikinci kategori için Yazar Sadullah Aydın'ın Semere Yayıncılıktan çıkan "Peygamber Zamanına Bir Yolculuk" adlı kitaptan sorular soruldu.

9, 10, 11 ve 12'nci sınıf ile yetişkinler için de Yazar Muhammed Hüseyin Özdemir'in Semere Yayıncılıktan çıkan "Son Peygamber Hazreti Muhammed'in Hayatı" isimli kitabından sorular yöneltildi.

Yarışmada A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü hazırlandı. Kitapçıklarda birinci ve ikinci kategoride 60 soru ve 100 dakika cevaplama süresi, üçüncü ve dördüncü kategoride 80 soru ve 100 dakika süre verildi. Puanlama 100 üzerinden değerlendirilecek.

Bu yıl 7 umre, 38 bilgisayar, 90 altın, 68 tablet, 250 sırt çantası, 200 kitap seti, 307 kol saati dağıtılmış olacak.

Ayrıca başvuru esnasında kaynak kitapların arkasında bulunan barkod kodları üzerinden kayıt yaptıranlar arasında çekilecek kura ile 3 kişiye cumhuriyet, yarım ve çeyrek altın verilecek.

1 ve 2'nci kategorideki sorular saat 16.00'da 3 ve 4'üncü kategorideki sorular ise saat 20.00'de Rehber TV'de bugün düzenlenecek olan ve Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinin katılacağı programda çözülecek.

2020 Siyer Yarışması'nın ödülleri 18 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak.

İLKHA


Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Yarışması sona erdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler