Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Marmara, kuzey ve iç kesimler ile Göller Yöresi'nde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri ile gece saatlerinden sonra Trakya ile Çanakkale'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Balıkesir'in batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nin yer yer pus ve sisli geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Bingöl çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin batısında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerden itibaren Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusu ve Şanlıurfa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu 25°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 13°C

Diyarbakır: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 19°C

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 12°C

İstanbul: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 20°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 23°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16°C

Zonguldak: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 16°C

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.