Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?

Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?

Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz’in yağmurlu ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz’in yağmurlu ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise iç ve doğu kesimlerde 3 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Ordu, Rize, Trabzon ve Artvin’e sel uyarısı!

Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu çevreleri, Rize çevreleri, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde meydana gelebilecek sel, su baskını, taşkın, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, Osmaniye çevreleri ile Adana'nın doğu ve Hatay'ın kuzey kıyılarının yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, zamanla kuzey doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli (76-100 mm) ve yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olması bekleniyor. Rüzgârın ise bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Ardahan ile yarın sabah saatlerinde Ağrı çevreleri ve Van'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı bulutlu, doğu kıyıları yerel olmak üzere sağanak yağışlı 31°C

Ankara: Parçalı bulutlu 19°C

Artvin: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. 15°C

Batman: Parçalı ve az bulutlu 27°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 28°C

İstanbul: Parçalı bulutlu 21°C

Sinop: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 17°C

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, il genelinde kuvvetli, doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 19°C

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.