Türkiye genelinde işçi ve personel taşımacılığı denetimi gerçekleştirildi

Türkiye genelinde işçi ve personel taşımacılığı denetimi gerçekleştirildi

31 Ağustos-4 Eylül'de gerçekleştirilen işçi ve personel taşımacılığı denetimlerinde 698 araç trafikten men edildi, 37 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı, 6 bin 207 trafik kuralı ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) internet sitesinde yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde şehiriçi/şehirlerarası karayollarında özel veya kamuya ait işletme/fabrikalara personel/işçi taşıyan araçların karıştığı kazalarda artış olduğu görülmektedir. Bu kazalar incelendiğinde, bu tür taşımalarda kullanılan araçların ekseriyetle teknik yeterlilikleri sağlamadığı ve yetki/izin belgesiz olarak faaliyette bulundukları anlaşılmaktadır.

Trafik güvenliğinin sağlanması, trafik kazalarının en aza indirilmesi ve denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla, 31 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında 5 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı olarak işçi ve personel servis taşımacılığı yapan araç ve sürücülerine yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Ülke genelinde 62 bin 100 araç/sürücü denetlenmiş olup; 972 aracın fenni muayenesinin, 276 aracın ise sigortasının bulunmadığı, 70 araçta bozuk veya standart dışı ışık donanımı bulunduğu/kullanıldığı, 483 aracın yetki belgesiz, 256 aracın ise ilgili belediyeden izinsiz olarak taşıma faaliyetinde bulunduğu tespit edildi

698 araç trafikten men edildi, 37 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Toplam 6 bin 207 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler