Türkiye, Hikmetyar'ın malvarlığını dondurdu

Türkiye, Hikmetyar'ın malvarlığını dondurdu

Bakanlar Kurulu, BM Güvenlik Konseyi kararı doğrultusunda, El Kaide ile bağlantılı 219 kişi ve 63 kuruluş ile Taliban'la bağlantılı 130 kişi ve 4 kuruluşun mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

Basında çıkan haberlere göre, mal varlıkları dondurulan kişiler arasında, bir dönem Afgan mücadelesinin sembol isimlerinden Gülbeddin Hikmetyar ile 3 Türkiyelinin adı da bulunuyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete ’de yayımlandı. Buna göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1267 (1999), 1988 (2011) ve 1989 (2011) sayılı kararları doğrultusunda belirtilen kişi, kuruluş ve organizasyonların tasarrufunda bulunan Türkiye ’deki mal varlıklarının dondurulması kararlaştırıldı.

Karar doğrultusunda El Kaide ile bağlantılı 219 gerçek, 63 tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonun, Taliban’la bağlantılı 130 gerçek, 4 tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonun mal varlıkları donduruldu. Mal varlıkları dondurulan kişiler arasında üç de Türk vatandaşının bulunması dikkat çekti. 1978 Bayburt doğumlu Adem Yılmaz’ın 2007 yılından bu yana Almanya ’da cezaevinde olduğu belirtildi. Bir diğeri ise 1978 Almanya doğumlu Mevlüt Kar. 1985 Almanya doğumlu Atilla Selek de listede yer alan bir diğer Türkiyeli. Selek, 2005’te vatandaşlıktan çıkartılmış. Bu karara karşı, 60 gün içinde Danıştay’da dava açılabilecek. Ayrıca 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunu’nun yürürlük tarihi olan 16 Şubat 2013’ten önce alınan 6 Bakanlar Kurulu kararları yürürlükten kaldırıldı.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Türkiye'de El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 219 gerçek, 63 tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonun; Taliban'la bağlantılı olduğu gerekçesiyle de 130 gerçek, 4 tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonun mal varlıklarının dondurulması kararlaştırıldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

vahdet haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.