​Türkiye sınırına göç eden İdliblilere insani yardım gönderildi

​Türkiye sınırına göç eden İdliblilere insani yardım gönderildi

Şanlıurfa'da, İdlib'deki saldırılardan kaçan ihtiyaç sahipleri için yurt dışında toplanan 3 TIR yardım malzemesi dualarla uğurlandı.

İngiltere'de faaliyet gösteren Bir Umut Yaşatma Derneği tarafından toplanan yardımlar, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu aracılığı ile İdlib'deki saldırılardan kaçarak göç edenlere verilmek üzere gönderildi.

Yardım gönderme töreninde konuşan Platform Başkanı Osman Gerem, İdlib'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, yetim çocukların ayaklarının çamur içesinde olmasından dolayı çizme giydiremediklerini ifade etti.

İslam medeniyetin sürekli olarak mağdur ve mazlumlara kucak açtığını belirten Gerem, "İdlib'de, savaştan, katliamdan ve zulümden kaçarak bir umut ile Türkiye'ye doğru yola çıkan, çoluk çocuk, yaşlı, yetim, dul gelen insanlara 'terörist' diyebilen insanlar olabilir.  Bizler tarih boyunca medeniyetimizin gereği olarak mağdura ve mazluma kucak açmış, onların yanında her zaman yer almış bir ecdattın torunlarıyız. Dünde, bugünde, yarında dil, ırk, rengi sorulmaz ilkesiyle mağdurların ve mazlumların yanında yer alacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz. İngiltere'den gelen Bir Umut Yaşatma Derneği Başkanı Naciye Hanım'a katkılarından dolayı teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

İdlib'deki çocukların durumuna dikkat çeken Gerem, "İdlib'de yetim çocukların ayakları çamur olduğu için çizme giydiremedik. İçmek için götürdüğümüz sularla ayaklarını yıkadık ki çizme giydirebildik. Çamur ve muşambaların içinde, ağaçların dibinde insanlar yaşıyor. Onun için bugün burada o kardeşlerimizin bedenlerini ısıtacak, gönüllerine sevinç olacak çeşitli gıdalar, giyecekler, çocuk bezi ve maması ve yardımlar göndereceğiz.  Katkı sunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"İdlib'deki durumu izlediğim zaman dayanamadım"

İdlib'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalamayacaklarını belirten Bir Umut Yaşatma Derneği Başkanı Naciye Batkitar, "İdlib'deki durumu İngiltere'de televizyonda izlediğim zaman dayanamadım. Daha öncede bir şeyler yaşandığında buralara kadar gelmiştim. Benim orda kendime göre bir çevrem var. Dedim ki ben burada bir yer tutayım, bir kampanya başlatayım o kardeşlere bir yardım götüreyim. Daha sonra kendi evimde İdlib'deki kardeşlerimiz için yardım topladım. Allah arkadaşlarımdan razı olsun onlarda çok duyarlı davrandılar. Evime gelerek yardım malzemelerini verip gittiler. Elhamdülillah iyi bir yardım topladık. İlk etapta topladığımız yardımları Kızılay'a bağış yaptık. Daha sonra Urfa'ya gelerek Tel Abyad ve Resulayn'da yardım yaptık. İnşallah yarında İdlib'e gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İngiltere'den Müslüman kardeşlerinin derdi ile dertlenip, Tel Abyad, Resulayn ve İdlib'e gelerek yardımlarda bulunan herkese teşekkür ederim. İnsani yardım platformunun uzunca bir süredir sadece İdlib'de ve yanı başımızda ki Suriye'de değil, dünyanın dört bir tarafında sıkıntı yaşayan, ıstırap içerisinde olan insanların yardım yapıyor. Bugünde İdlib'deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım ulaştırmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımızı iletmeyi bir borç biliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından 3 TIR yardım malzemesi dualarla uğurlandı.

İLKHA


​Türkiye sınırına göç eden İdliblilere insani yardım gönderildi

​Türkiye sınırına göç eden İdliblilere insani yardım gönderildi

​Türkiye sınırına göç eden İdliblilere insani yardım gönderildi

​Türkiye sınırına göç eden İdliblilere insani yardım gönderildi

​Türkiye sınırına göç eden İdliblilere insani yardım gönderildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.