​Türkiye ve dünya alimlerinden alanında ilk online ilmî program

​Türkiye ve dünya alimlerinden alanında ilk online ilmî program

İstanbul merkezli Mi’racü’l-Ulema ile Moritanya merkezli ve Merkezü’t-Tekvini’l-Ulema'nın öncülüğünde düzenlenecek ilmi programla "vasat, ümmetin yükünü omuzlayacak, İ’lai Kelimetüllah için çalışacak âlimlerin yetiştirilmesi" amaçlanıyor.

Mi’racü’l-Ulema (İstanbul) ve Merkezü’t-Tekvini’l-Ulema (Moritanya) işbirliğiyle İslami ilimlerin uzaktan eğitim ile (online) okunmasına yönelik çok kapsamlı bir ilmî programa başlıyor.

Kadim kültür mirasın ile yeni dönem akademik araştırma yöntemlerinin sentezlenerek hazırlandığı programa Uluslararası Âlimler Birliği, Umad ve İTTİHADUL ULEMA gibi birçok ilmî kurum destek veriyor ve istişare heyetinde yer alıyor. Programda Filistin, Ürdün, Suriye, Moritanya, Türkiye, Mısır, Lübnan, Sudan ve birçok ülkeden hocalar ders verecektir.

İstişare heyetinde yer alan İTTİHADUL ULEMA, konu hakkında yaptığı açıklamadan program ile hedeflenenin "Rabbanî, mutedil ve vasat anlayışa sahip, İslam ümmetinin yükünü omuzlayacak, İ’lai Kelimetüllah için çalışacak âlimlerin yetiştirilmesi" olduğunu belirtti.

Kendi alanında ilk olacak

Açıklamada, "İTTİHADU-l ULEMA olarak istişare heyetinde olup destek verdiğimiz bu program, bu kadar kapsamlı olmasıyla kendi alanında ilk olacak ve birbirinden değerli âlimler ders vereceklerdir. En büyük hedefimiz olan yeni neslimizin ilmi bir ahlak ile yetişmesi yolunda atılacak bu adıma tüm ilim talebelerinin katılım göstererek istifade etmesini istiyoruz. Gayret bizden tevfik Allah’tandır." denildi.

Programın ayrıntıları

Programın ilmi takipçileri; Mi’racü’l-Ulema (İstanbul), Merkezü’t-Tekvini’l-Ulema (Moritanya), Gazze İslamî işler ve Vakıflar Bakanlığı olacak.

Programa kimler katılım gösterebilir?

Programa 15 yaş üstü her erkek ve bayan katılım gösterebilir.

Katılım şartları

Dersleri anlayacak düzeyde Arapça bilmek, yazmak, konuşmak ve ilmin ağırlığını muhafaza edecek güzel bir ahlaka sahip olmak programa katılmanın şartı olarak belirtildi.

Programın ayrıcalıkları

Programın ayrıcalıkları ise şu şekilde sıralandı: Ta’lim,tezkiye ve daveti cem etmesi, klasik ve modern usulü cem etmesi, modern eğitim araçlarını kullanması, eğitimin uzaktan olması, dil ilimleri ve şeri ilimleri kapsaması, İslam dünyasının her tarafından çok değerli âlimlerin ders verecek olması, önemli ilmî metinleri okutması, taassup, tartışma ve ihtilaftan uzak bir anlayışı benimsemesi, programın Filistin meselesi ile ilgili bilgileri kapsaması, farklı konularda seminerler ve konferanslar verilecek olması.

Program kaç dönemden oluşuyor?

Program birinci seviye 1 yıl 3 bölümden; ikinci seviye 2 yıl 6 bölümden olmak üzere toplam 3 yıl 9 bölümden oluşuyor.

Derslere katılmak zorunlu mu?

Program esnek bir sisteme sahip olup önceden okunulan dersler varsa, o dersleri tekrar okumak zorunlu değil. İstenilen derslere katılım gösterilebilecek.

Programa başlama tarihi ve kayıt olma süreci

Program, 14 Eylül 2020 günü başlayacak ve isteyenler https://forms.gle/uWog6xtB7LAacDA18 linkinde yer alan gerekli bilgileri doldurarak katılım sağlayabilecek.

Program görüş ve önerilere açık olduğu için süreç içerisinde talebelerin istediği kitaplar eklenebilecek veya müfredattan çıkarılabilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.