Türkiye'den siyonist işgalcilere Mescid-i Aksa tepkisi

Türkiye'den siyonist işgalcilere Mescid-i Aksa tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'daki statükonun değiştirilmesi kararlarına tepki göstererek reddettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Siyonist İşgalcilerin Kamu Güvenliği Bakanının Mescid-i Aksa'daki statükonun değiştirilmesine ilişkin ifadelerine tepki gösterildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "israil Kamu Güvenliği Bakanı’nın Mescid-i Aksa'daki statükonun değiştirilmesine ilişkin ifadelerini bütünüyle reddediyoruz. Bu çarpık bir zihniyetin göstergesidir. Kudüs’ün tarihi ve hukuki statüsüne halel getirmeye yönelik her türlü ima ve teşebbüsün bölgede gerginliği daha da artıracağı açıktır." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Nitekim son olarak, Kurban Bayramı’nda, bazı aşırıcı Yahudi grupların Mescid-i Aksa’ya yönelik provokatif baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere israil polisinin Harem-i Şerif içinde müdahale etmesi sebebiyle birçok Filistinli yaralanmıştır. israil makamlarının işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı uygulamalarına son vermeye ve bölgede gerginliği artıracak sorumsuzca hareket ve beyanatlardan kaçınmaya sevkedilmesi lazımdır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.