Türkiye’nin en büyük model fabrikası Gaziantep’te

Türkiye’nin en büyük model fabrikası Gaziantep’te

Gaziantep Valisi Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliğinde hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Merkezi’nin Gaziantep ve Türkiye ekonomisi adına önemli bir işlevi yerine getir

Vali Gül, “Model Fabrika” olarak nitelendirilen merkezi ziyaret ederek, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Bölge Koordinatörü Hamit Doğan ve Saha Koordinatörü Seraceddin Yüzgülen’den merkez ile ilgili bilgi aldı.

Gaziantep’e sanayide dönüşüm noktasında büyük katkılar sağlayacak olan merkezde incelemelerin ardından yapılan toplantıda, kentin sanayisinin daha üst noktalara çıkmasında atılacak adımlar değerlendirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Model fabrika”nın Türkiye ve Gaziantep için önemli çalışmalar ortaya koyacağının altını çizdi. 

Türkiye’de bulunan 7 fabrikadan birinin Gaziantep’te olduğunu belirten Gül, “Burası çok güzel bir tesis ve bu merkezden dünyada 24 tane var, 7 tanesi Türkiye’de bulunuyor. Ülkemizde olan model fabrikaların da en güzeli ve en büyüğü Gaziantep’te faaliyete geçti.” dedi.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere merkezin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gül, “Çok güzel bir tesis olmuş. Bu merkezde başta KOBİ’ler olmak üzere üretim yapan her işletmenin ve her fabrikanın üretim zincirlerinin daha verimli olabilmesi, katma değerin ortaya çıkabilmesi, israfın ortadan kalkması için üniversiteler ve uzmanlarla işbirliği içerisinde danışmanlık hizmeti veriliyor. Sanayicilerimizin ve üretim yapan herkesin burayı görmesini tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in sanayisi ve ihracatıyla Türkiye’nin 5’inci ili durumuna geldiğini belirten Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu da, “Biz bunu daha iyi nasıl geliştirebileceğimiz konusuna odaklandık ve buna göre çalışmalar yürütüyoruz. ‘Model fabrika’ ile inanıyoruz ki hem verimliliğimizi artıracağız hem de bütün sanayimizle şehrimizi çok daha ileri noktalara taşıyacağız.” diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de fabrika ve işletmelerin verimliliklerinin artmasına büyük katkı sağlayacak ve marka haline gelecek olan “Model Fabrika”nın yalın üretim, verimlilik, dijitalleşme gibi konularda sanayide dönüşümü sağlayacağını söyledi.

Gaziantep ve bölge sanayisi adına çok önemli bir merkez olan “Model Fabrika” ile firmaların mevcut kapasitesiyle daha çok üretim yapabilme şansı bulacağına dikkat çeken Gaziantep Sanayi Odası üyesi ve Model Fabrika Proje Sorumlusu Başar Küçükparmak ise şunları kaydetti:

“Gaziantep sanayisinin buradan alabileceği hizmetlerle verimliliğini artırarak Türkiye’de bir sıçrama yapıp daha da iyi bir konuma gelebilmesi için bu merkezi çok önemli buluyoruz. Merkezimizden bütün sanayicilerimizin yararlanmasını istiyoruz. Bu bir milli servet ve herkesi burayı görmeye ve burada verilecek eğitimlerden yararlanmaya davet ediyoruz.”

Gaziantep model fabrika

Türkiye’de Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) kurulması amacını taşıyan proje kapsamındaki Gaziantep Model Fabrika; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde hayata geçirildi.

Model Fabrika’da gerçek bir ürünün, üretim süreçleri üzerinden hazırlanan teorik ve uygulamalı müfredat ile enerji verimliliğinden liderliğe, süreç yönetiminden değişim psikolojisine toplam 22 farklı modül ile yalın üretim ve Endüstri 4.0 yolunda yaşanması gereken dönüşüm anlatılıyor.

Bunun yanında üretimin her evresi işletmelerin karar vericilerine ve liderlerine uygulatarak deneyim sağlanıyor ve kendi işletmelerinde dönüşümü başlatmaları için yol gösterici oluyor.

Ürün olarak dijital market terazisi seçilen Gaziantep Model Fabrika‘da terazi üretiminde 3 farklı üretim teknolojisi kullanılıyor. Plastik enjeksiyon teknolojisi, talaşlı imalat teknolojisi ve sac işleme teknolojisi modüllerinin uygulandığı Gaziantep Model Fabrika, Türkiye’nin en kapsamlı Model Fabrika’sıdır.

Model Fabrika bu teknolojiler ve üretim süreçleri üzerinden sektörlerden bağımsız her imalat sanayine hitap edecek uygulamalar ile dönüşümün başlangıç evresi olarak önce geleneksel üretim şartlarını, daha sonra yalın dönüşümün hayata geçirildiği yalın üretim şartlarını ve son olarak Endüstri 4.0 dijital unsurların entegre edildiği yalın dijital üretim sistemlerini deneyimletmektedir. Böylece işletmelerin dönüşümü başlatabilmeleri için bir yol haritası ve sistematik sunulmaktadır.

Model Fabrika’da halihazırda fragman eğitimleri verilmekte olup, 1 şubat itibarıyla firmalara yönelik danışmanlık hizmeti de verilmeye başlandı. 


Türkiye’nin en büyük model fabrikası Gaziantep’te

Türkiye’nin en büyük model fabrikası Gaziantep’te

Türkiye’nin en büyük model fabrikası Gaziantep’te

Türkiye’nin en büyük model fabrikası Gaziantep’te

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler