Türkiyenin ilk sanal otobüsünü Vali Savaş denedi

Türkiyenin ilk sanal otobüsünü Vali Savaş denedi

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Tanıtım Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk sanal otobüsünde simülasyon gözlük ile Manisa'nın tarihi turistik mekanlarını inceledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse'yi z

MANİSA- Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Tanıtım Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk sanal otobüsünde simülasyon gözlük ile Manisa'nın tarihi turistik mekanlarını inceledi.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse'yi de ziyaret eden Vali Savaş, müdürlük binası girişinde hazırlanan Tanıtım Merkezi'ni gezerek bilgi aldı.

 

Merkez ve çalışmaları hakkında Vali Savaş'a bilgi veren Karaköse, "Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2012 yılı Sürdürülebilir Kırsal/Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP) kapsamında, Valiliğimizce hazırlanan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortak olduğu, "Erişilebilir Son Teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm Değerlerini Tanıtacak Alt Yapı Donatılarının Oluşturulması" projesi ajans tarafından başarılı bulunarak hibe desteği almaya hak kazandı ve proje uygulama çalışmalarına başlandı. Projede yer alan iştirakçi kuruluşlar, İl Özel İdaresi (Eş Finansman), CBÜ, Kula Belediyesi, Karayolları 23. Şube Şefliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği'dir. 28 Haziran 2012 tarihinde Zafer Kalkınma Ajansı'yla yapılan sözleşme gereğince; Projenin Toplam Uygun Maliyeti 932 bin 800 TL, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan hibe tutarı 466 bin 400 TL olup, İl Özel İdaresi'nin adı geçen projede İştirakçi (Eş Finansman) olması nedeniyle İl Özel İdaresi tarafından sağlanacak tutar ise proje genel bütçesinin yüzde 50'lik kısmı olan 466 bin 400 TL'dir" dedi.

 

Yürütülecek projenin genel hedefinin, Manisa'nın tarihinin, kültürünün ve doğal zenginliklerinin ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğinin artırılması olduğunu belirten Karaköse, "Manisa'ya gelişmiş sanayisi nedeniyle hem yerli hem yabancı birçok firmadan ziyaretçiler geliyor. Genelde iş gezisi şeklinde seyahat yapan ziyaretçilerin, kısa sürede Manisa'nın tüm değerli noktalarını gezmeleri olanaksızdır. Bu nedenle kısa zamanda, Manisa'nın tüm değerlerini, yüksek teknolojili sistemler aracılığıyla ziyaretçilere göstermek, bu kişilerin ve etraflarındakilerin, ilerleyen süreçte Manisa'ya turistik amaçlı ziyaret düzenlemesini sağlayacaktır. Bu da Manisa'nın sosyo-ekonomik gelişimi ile ulusal ve uluslararası bilinirliğini artıracaktır. Bu projede amaç, Manisa'nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin, ağırlıklı olarak son teknolojiyi kullanan, inovasyona dayalı tekniklerle tanıtılmasıdır" diye konuştu.

 

Sanal gezi otobüs hakkında da bilgi veren Karaköse, Türkiye'de tek olan 1,5 yıllık çalışma ürünü otobüsün 20 koltuktan oluştuğunu, dış bölümüne gerçek otobüs görüntüsü vermek amacıyla maket giydirmesi yapılacağını, her koltukta simülasyon gözlüğü bulunduğunu, gözlüklerle Manisa'nın istenen tarihi mekanının gezilebildiğini, şu an Manisa'nın tarihi mekanlarını tanıtan 60 videonun hazır olduğunu ve video sayısının artırılabileceğini, sanal gezi için fotoğrafların hazır olduğunu söyledi.

 

Sanal otobüs hizmete girdikten sonra özel tur saatleri düzenleyeceklerini anlatan Karaköse, okullar için de özel günler planladıklarını kaydetti.

 

Manisa'yı tanıtan kiosmatiklerin ilkinin Manisa Tanıtım Merkezi'nin önüne yerleştirildiğini belirten Karaköse, halkın yoğun olduğu bölgelere, karayollarındaki dinlenme tesislerine toplam 27 kiosmatik daha yerleştirileceğini bildirdi.

 

Vali Savaş, Karaköse'ye verdiği bilgiler için teşekkür ederek, teknolojinin kullanılmasının turizm çalışmalarında büyük avantaj sağlayacağını ve tanıtıma olumlu katkıları olacağını belirtti. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler