"Türkmenlere şu ana kadar 110 milyon dolarlık yardım yaptık"

"Türkmenlere şu ana kadar 110 milyon dolarlık yardım yaptık"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Irak'taki iç savaş nedeniyle zor durumda kalan Türkmenler için yardım kampanyası başlattı ve bu kampanya kapsamında yardım malzemeleri taşıyan ilk tır Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla bölgeye gön

KAYSERİ - Irak'taki Türkmenler için ilk etapta hazırlanan 25 tonluk yardım malzemesi  Büyükşehir Belediyesi önünden yola çıktı. Yardım malzemelerini taşıyan tır, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla uğurlandı.

 

 "Türkmen cephesine şu ana kadar 110 milyon dolarlık yardım yaptık”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen yardım TIR’ının önünde açıklama yapan Bakan Taner Yıldız, "Türkmen cephesine şu ana kadar 110 milyon dolarlık yardım yaptık. Her ne kadar bunun tersine bir algı oluşturulmaya çalışılıyor olsa da bu doğru değil. Bizim kamuoyu ile paylaşabileceğimiz konular da var, paylaşamayacağımız konular da. Bu coğrafyada hiçbir insanlık karşıtı konuya kayıtsız kalamayacağımız gibi Türkmen kardeşlerimize de kayıtsız kalamayız. Şimdiye kadar 1946'lardan başlayarak 1981'de, 91'de Türkmen kardeşlerimize yönelik katliamlar oldu. Muhalefette bulunan partilerin asıl bunu konu etmeleri lazım. Bizler kayıtsız kalmayız. Azerbaycan'da, Bulgaristan'da, Kosova'daki soydaşlarımıza kayıtsız kalmadığımız gibi yine kayıtsız kalmayız." dedi.

 

 

“Irk, dil, din bağımızın olduğu coğrafyada kan akıyor”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, son 100 yıldır Anadolu coğrafyasının etrafındaki coğrafyada sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Bizim tarihi değerlerimizin, ortak bağlarımızın, ırk, dil, din bağımızın olduğu coğrafyada kan akıyor. Son birkaç ay içinde daha da arttı. Osmanlının dağılması ve bu alemin başsız kalmasıyla, fakirleşen ortamda fitne tohumları daha belirgin hale geldi. Etrafımızdaki kan gölü gittikçe artıyor. Bizim bunlara seyirci kalmamız, 'bize ne' dememiz mümkün değil. Elimizden geleni yapmalıyız. Bu bir kardeşlik görevidir. Bu bir insanlık görevidir. Kayseri bu konuda üzerine düşeni yapacaktır. Türkmen kardeşlerimize yardım için bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Yardım malzemelerinden oluşan 1200 paket hazırladık. 25 tonluk yardım malzemesi yola çıkacak. Sınırda bulunan Başbakanlık AFAD görevlilerine teslim edeceğiz. Onlar da Türkmen kardeşlerimize verecekler. Bu yardımlarımızın arkası gelecek." İfadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından yardım malzemelerini taşıyan Tır Büyükşehir Belediyesi önünden uğurlandı.    ( Fatih Gültekin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.