Tutuklu ve hükümlülerin telefon açma hakkı arttırıldı

Tutuklu ve hükümlülerin telefon açma hakkı arttırıldı

Adalet Bakanlığı, Corona virüs salgını nedeniyle tutuklu ve hükümlülerin kapalı ve açık görüşlerinin tedbir kapsamında geçici süreliğine ertelenmesi üzerine cezaevinde bulunanlara ek telefon hakkı verdi.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan duyuruda, yeni getirilen düzenlemeyle tutuklu ve hükümlüler, aile bireyleriyle haftada iki kez telefonla görüşebilecek.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Adalet Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda ceza infaz kurumlarında tedbirleri arttırırken, ceza infaz kurumlarında açık ve kapalı görüşlerin koronavirüs nedeniyle iki hafta ertelenmesinin ardından tutuklu ve hükümlülerin dışarıyla olan ilişkilerinin devamının sağlanması amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre ceza infaz kurumları ve tutukevlerindeki hükümlü ve tutukluların yakınlarıyla yapacakları telefon görüşmeleri haftada ikiye çıkarıldı. Ayrıca tutuklu ve hükümlülerin ertelenen açık ve kapalı görüş hakları herhangi bir kayba uğramadan ilerleyen süreçlerde kullandırılacak.

Açıklamada, "Öte yandan ceza infaz kurumlarında açık ve kapalı görüşlerin koronavirüs tedbirleri kapsamında iki hafta ertelenmesinden sonra yaklaşık 40 bin hükümlü ve tutuklu yakınlarıyla telefonla görüştü." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı geçen yıl yayımladığı genelge ile de tutuklu ve hükümlülerin, aile bireyleriyle olan telefonla konuşma iznini, öğrenim gören çocuklarıyla görüşebilmeleri için hafta sonları da yapmalarına imkân vermişti. Söz konusu düzenleme çocukların üstün yararı göz önüne alınarak yapılmıştı." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.