Tuzaklanmış patlayıcılar böyle imha edildi video

Tuzaklanmış patlayıcılar böyle imha edildi video

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lilerce yola tuzaklanan 2 patlayıcı büyük gürültüyle imha edildi. Patlama anı saniye saniye görüntülenirken, patlamanın şiddeti kamera kayıtlarına yansıdı.

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lilerin  Kale, Dağ, Cevizpınar ile Küçükpınar mahallerine çukur kazıp barikat kurmasıyla başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Şuana kadar 4 PKK’linin öldürüldüğü bildirilirken yollara tuzaklanan bombalar ise bir bir imha ediliyor.

250 kilo patlayıcı imha edildi

Dağ Mahallesi'nde yer alan Atatürk İlkokulu bitişiğine iki ayrı bırakılan yüklü miktardaki patlayıcı madde fünyeyle patlatıldı. Yaklaşık 250 kilogram patlayıcının imhası saniye saniye görüntülenirken, patlamanın şiddeti kamera kayıtlarına yansıdı.

Askeri aracın geçişi sırasında patlama

Bu arada Dargeçit'te bu sabah saatlerinde seyir halinde bulunan askeri aracın geçişi sırasında yaşanan patlamada ilk belirlemelere adı açıklanmayan iki asker yaralandı.  Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaralanan askerlerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir hayati risklerinin bulunmadığı gelen bilgiler arasında.

Halk ilçeyi terk ediyor

Geçtiğimiz hafta Derik’in Kale, Dağ, Cevizpınar ile Küçükpınar mahallerine inen PKK’lilerin çukurlar kazıp barikat kurmaya başlamasıyla halkın büyük çoğunluğu ilçeyi terk etmişti, kalanlar da evlerini terk etmeye devam ediyor.

17 araç gasp edilmişti

PKK’liler ilçeyi terk etmeye çalışan halkın başına roketatar dayayarak ölümle tehdit edip, aralarında kamu kurum müdürlerinin araçlarının da bulunduğu 17 aracı gasp ederek barikatlar oluşturmuştu.

İlçede 3 gündür devam eden çatışmalar halen sürüyor. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.