Üç Aylar bir fırsat olarak değerlendirilmeli video

Üç Aylar bir fırsat olarak değerlendirilmeli video

Başlayan “Üç Aylar”ın ve bu gece idrak edilecek olan Regaip Kandilinin her Müslüman için bir fırsat olduğunu söyleyen Diyarbakırlılar, “Üç Aylar” ile ilgili duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına anlattı.

“Üç Aylar”ın başlamasıyla beraber içine girilen manevi havayı ve bu gece idrak edilecek olan Regaip Kandilinin kendilerinde oluşturduğu manevi iklimi İlke Haber Ajansına değerlendiren Diyarbakırlılar,  “Üç Aylar” ın Müslümanlar için bir fırsat olduğunu söyleyerek bu fırsatın kaçırılmaması tavsiyesinde bulundular.

“İnsan yaşarken ruhunu Allah’a teslim etmedikçe kurtuluşa eremez”

“Üç Aylar” ın mübarek gün ve gecelerle adeta donatıldığını ve bu geceleri gözetlemek gerektiğini belirten Mehmet Baran, İslam âleminin, bugün perişan bir halde olduğunu, bundan kurtulmanın tek yolunun da ancak İslam’a sarılmakla olacağını söyledi.

İnsanların Kur’an ve Sünnetten giderek uzaklaştığına dikkat çeken Baran, “Peygamberimiz, ‘Gün gelecek İslam’ın ismi, Kur’an’ın resmi kalacak’ demiş. Gerçekten de İnsanlar,  Kur’an-ı Kerim’in mesajını alamıyorlar. İslam’ı namazdan ibaret olduğunu sanıyorlar. Hatta onu bile hayatına uygulayamıyorlar. Yaşarken ruhunu Allah’a teslim etmedikçe insan kurtuluşa eremez. Öldükten sonra zaten iyi ya da kötü ne varsa hesabı görülür.  Mesele, ölmeden ruhunu teslim etmek.” dedi.

“Öyle ya da böyle ilahi emri okumak gerekiyor”

İnsanlarımızın,  Allah’ın emri olan Kur’an-ı hayatlarında uygulamaları gerektiğini söyleyen Baran, ”Kur’an-ı Kerim sadece okumak için değildir. Aynı zamanda hayat bir biçimidir.” ifadelerini kullandı.

“Allah’a verilmiş bir sözümüz var”

Müslümanların hayır ve bereket kapılarının açıldığı bu aylarda her zamankinden daha fazla maneviyata yönelmesi ve çokça tövbe ve istiğfarda bulunması gerektiğinin belirten Furkan Yıldırım, İnsanların, Allah’ın affına layık olması daha gayretli ve haddini bilir bir çizgiye çekilmesi için bu günlerin bir fırsat olduğunun da altını çizdi.

İnsanların, Allah’ın kendilerine bahşettiği nimetlerine karşı her zaman için borçlu olduklarını söyleyen Yıldırım, bu yüzden kul olarak her insanın rabbinin rızası çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

 “İslam, bize bu ayları fırsat olarak vermiştir”

Bir spor kulübü üyesi olduğunu söyleyen Ahmet Kaplan ise, Mübarek “Üç Aylar”ın gelmesini büyük bir sevinçle karşıladıklarını ve bu günü dört gözle beklediklerini söyledi.

Müslümanların “Üç Aylar”a girmesinin hayırlara vesile olmasını dileyen Kaplan, “Bu aylarda insanlarımız iyi düşünmeli, bunu bir fırsata çevirmeli kendisini bundan böyle kavgadan, kargaşadan, dedikodudan, gıybetten ve Allah’ın razı olmayacağı her türlü fiiliyattan uzak durmalı. Bize bu aylar fırsat olarak verilmiştir. Bu ayları iyi değerlendirmek gerekir.” diye konuştu.

“Bu ayı barışa, kardeşliğe, iyiliğe ve kurtuluşa vesile olmasını diliyorum”

Üniversite hazırlık öğrencisi olduğunu söyleyen Meryem Su, Üç Aylar’ın açılan hiçbir elin boş kalmayacağını ve bütün tövbelerin kabul olacağı duygusuyla tövbe edilecek bir fırsatın, bir imkân olduğunu söyledi.

Bu ayların barışa, kardeşliğe, iyiliğe ve kurtuluşa vesile olmasını dileyen Su, “Bu ayda Allah, insanlara sevaplarının katlayarak verir. Bu ayda yapılan her iyilik önemli ve kıymetlidir. Yapılan her kötülük de tehlikelidir. Güzel değerlendirmek gerekiyor bu ayı.” şeklinde konuştu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler