"Üç aylarda ibadetlerimizi artıralım"

"Üç aylarda ibadetlerimizi artıralım"

Üç aylar ve kandil gecelerinin bir fırsat olduğunu ifade eden Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, bu aylarda muhasebe yapılması ve ibadetlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, Siirt’teki camilerde manevi coşku içinde, dua ve ibadetlerle ihya edildi.

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece olan Regaib Kandili, Türkiye'de ve İslam âleminde coşku ile idrak edildi. Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili, tüm İslam âleminde olduğu gibi Siirt'te de bütün camilerde manevi bir coşku ile karşılandı.

Başta Abdulhakim Sancak, Ensar ve Tillo’daki camiler olmak üzere, tüm camilerde düzenlenen kandil programlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, geceyi namaz kılıp dua ederek geçirdi.

Programda din görevlileri Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu. Vatandaşlar yapılan dualara icabet etti.

Üç aylar ve kandil gecelerinin bir fırsat olduğunu ifade eden Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, bu aylarda muhasebe yapılması ve ibadetlerin artırılması gerektiğini belirterek Peygamber Efendimizin tavsiyesine uyup bol bol tövbe istiğfarda bulunarak ebedi saadetimizi kurtaracak bir hayat yaşamamız gerektiğini söyledi.

Altıok, “Hakikaten hayat çok kısa ama yaratılış gayesinin bilincinde olan bir insan için çok büyük bir fırsat, çok büyük bir hazinedir. Bakın Rabbimiz, ‘İnsanlar iman ettik dedikten sonra zanneder mi ki hesaba çekilmeyecekler, iman etmekle bu iş bitmez. Sizden önce gelmiş geçmiş insanları imtihan ettik. Doğru sözlü olan ile olmayan, sözünde duran ile yalan söyleyenleri, inananlarla, ikiyüzlü olanları biz biliyoruz.' diye buyuruyor Cenab-ı Allah. Allah Resulü Hazreti Aişe’ye bir tavsiyede bulunuyor. Verilen mesajı anlayabilsek ömür boyu bizlere yeter. Bizim yolumuzu aydınlatır; 'Ey Aişe, seni ahirette kurtaracak bir hayat yaşamaya bak.’ Burada aslında muhatap biziz ve bunu aklımızdan çıkarmayalım. Bütün zamanlar çok kıymetli ama bazı zamanlar önemli hadiselere gebe olduğu için diğer sıradan zamanlara göre daha kıymetlidir. Allah Resulü bizim her gün 70 kez tövbe istiğfar etmemizi istiyor ve biz bunu kendimize prensip edinmeli, aklımıza geldikçe tövbe istiğfarda bulunmalıyız. Bu şekilde davranarak bizim ebedi hayatımızın kurtulmasına vesile olur.” ifadelerini kullandı.

Okunan Mevlid-i Nebi'nin ardından Siirt Belediyesi tarafından lokum ve şeker ikramında bulunulurken program çıkışında ise camiye gelen vatandaşlara HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından tatlı ikramında bulunuldu. (Murat Orhan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.