Uçan araba CEZERİ denemeleri Diyarbakır'da mı yapılacak?

Uçan araba CEZERİ denemeleri Diyarbakır'da mı yapılacak?

Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası CEZERİ'nin Diyarbakır'da denemelerini yapılması çağrısına Selçuk Bayraktar olumlu yanıt verirken Vali Münir Karaloğlu da bundan onur duyacaklarını söyledi.

Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Uçan araba CEZERİ'nin Diyarbakır'da denemelerini yapılması çağrısına ilişkin sosyal medya hesabından karşılık verdi.

Bayraktar, CEZERİ'nin uçuş testlerinde biraz daha yol almaları gerektiğine dikkat çekerek, "CEZERİ'nin hatırasını, yaşadığı toprakların ev sahipliğinde yad etmekten şeref duyarız...Semalarımızda Hür ve Özgür..." dedi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu da Bayraktar'ın bu paylaşımını alıntılayarak "#DiyarbakırHazır, heyecanla bekliyor. CEZERİ denemelerinin #Diyarbakır’ımızda yapılmasından onur duyarız. İki gururu bir arada yaşamak isteriz. #MilliTeknolojiHamlesi" ifadelerine yer verdi.

BAYKAR firması tarafından yerli imkanlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası CEZERİ, ilk uçuş testlerini başarıyla tamamlamıştı. CEZERİ, yerli mühendislerin tasarlayıp ürettiği, 230 kg'lık ön prototip uçuş testlerinde halatsız şekilde 10 metre yükselmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.