UID, Almanya'daki Türkiye vatandaşlarına sandığı gitme çağrısı yaptı

UID, Almanya'daki Türkiye vatandaşlarına sandığı gitme çağrısı yaptı

​Uluslararası Demokratlar Birliği(UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, Almanya'daki İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına karşı, Türkiye vatandaşlarının sandığa giderek oy vermeleri çağrısında bulundu.

UID Genel Başkanı Köksal Kuş, Almanya'da 26 Eylül'de düzenlenecek parlamento seçimlerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Ülkedeki yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve İslam karşıtlığı gibi sorunlara dikkat çeken Kuş, seçimlerin Türkiye vatandaşlarına da yakından ilgilendirdiğini vurguladı.

Kuş, Almanya'da Türkiye kökenli yaklaşık 3,5 milyon insan yaşadığını, bunlardan yaklaşık 1 milyon 200 bininin seçimlerde oy kullanabileceğini söyledi.

Şikayet konularının çözülmesi veya bu yönde adım atılması için seçime katılmanın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Kuş, "Çocuklarımız burada, geleceğimiz burada. Neticede siyaset karar veriyor. Bu karar veren siyasetçilerin seçiminde biz de olmamız gerekiyor. 1 milyondan fazla oyumuz var. Bu Almanya’nın siyasetinin belirleyecek bir oy kitlesi demektir."

Siyasette söz hakkı elde etmek için de kullanılacak her oy büyük önem taşıdığını söyleyen Kuş, Türkiye vatandaşlarına sandığa giderek yabancı düşmanı partiler yerine müspet siyaset güden partilere oy verilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.