Uluslararası Dil, Düşünce ve Din Bilimleri Kongresi düzenlenecek

Uluslararası Dil, Düşünce ve Din Bilimleri Kongresi düzenlenecek

Mardin Artuklu Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenecek "Uluslararası Dil, Düşünce ve Din Bilimleri Kongresi" yarın başlıyor.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı katkılarıyla Mardin Artuklu Üniversitesi’nin düzenleyeceği "Uluslararası Dil, Düşünce ve Din Bilimleri Kongresi" yarın başlıyor.

Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek kongreye dil bilimi, felsefe, tarih, sosyoloji, antropoloji ve ilahiyat bilimleri alanında uzman yerli ve yabancı birçok bilim adamı, yazar ve akademisyen katkıda bulunacak.

Onursal başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın yaptığı ve katılımın çok yoğun olacağı beklenen uluslararası kongrede dil, düşünce ve din alanlarındaki konuların ele alınıp sorun, problem ve konuları açısından irdelenerek çözüm ve önerilerin sunulacağı bekleniyor.

Sosyal bilimlerin en belirgin üç sahasını oluşturan dil, düşünce ve dinin, varoluşundan itibaren insanlığın temel hususiyetleri olan konuşma, kavrama ve inanmaya tekabül eden disiplinler olduklarını söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça; dil, düşünce ve dinin, bir açıdan da insanlığın hem evrensel hem de yerel boyutlarını ifade ettiğini belirtti.

Ağırakça, böylesine büyük ve geniş katılımlı bir kongreyi kadim bir şehirde kurulu üniversitede ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını vurguladı.

08-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek geniş katılımlı kongre ile ilgili olarak bilim tarihi, güzel sanatlar ve modern bilim alanlarında da ulusal ve uluslarası düzeyde önde gelen 165 akademik şahsiyetin katılacağı bilgisini veren Ağırakça, kongrede dil, düşünce, din bilimleri, felsefe ve tarih alanlarında yeni perspektifler ve yeni tespitler ortaya koymayı amaçladıklarını ifade etti.

08-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve eş zamlı olarak farklı salonlar ve oturumlarla icra edilecek kongrenin sonunda genel değerlendirmelerde bulunularak sonuç bildirgesi ilan edileceği öğrenildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.