Ümmet namazla ayağa kalkacak

Ümmet namazla ayağa kalkacak

Siirt'te düzenlenen "Gözümün Nuru Namaz" konferansında konuşan Gazeteci-Yazar Abdullah Yıldız, ümmetin dirilişinin namazla olacağını söyledi.

Siirt'te, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından düzenlenen "Gözümün Nuru Namaz" konferansına Gazeteci-Yazar Abdullah Yıldız, Siirt İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Yardım, Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şube Başkanı Behcet Sevgili, HÜDA PAR İl Başkanı Zülfikar Fırat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Abdullah Yıldız katıldı. Yıldız, insanların Kültürel olarak Batıya çok fazla yöneldiğine dikkat çekerek, Avrupa’nın taklit edilmediği hiçbir şeyin kalmadığını söyledi.

Avrupa'nın kılık kıyafeti, yasaları ve eğitim sistemi taklit edildiğini belirten Yıldız, "Şimdi Avrupa’nın bize yar olmadığı 15 Temmuz gecesi özellikle anlaşılıyor. O gece bütün İslam toplumları ümmetin düşmanları, maşa olarak kullanılan çeteyle iş birliği yaptı, arkasında durdu. Ama bu millet 'Avrupa’dan bize hayır yok, bize kendimizden var, özümüze dönmeliyiz' dedi. 15 Temmuz gecesi 'darbecilerden korkmuyorum' dedi. 'Mermilerden, namlulardan korkmuyorum' dedi ve salanın ve ezanın verdiği aşkla yüreğini ortaya koydu." dedi.

"Cuma namazı gibi sabah namazında ağzına kadar dolu camiler Gazze’de var." diyen Yıldız şöyle devam eti:

"Orada İzzettin El Kassam Tugaylarına alınan gençler bir yıl boyunca gözlem altına alınıyor. Sabah namazını camide kılanları o tugaya alıyorlar. Orada sabah namazları Cuma namazı gibi kalabalık. Şeyh Ahmet Yasin o kalabalık sabah namazı sonrası şehit edildi. Boşuna değil, orayı yerle bir etseler de, dünyanın bütün silahlarının gökten yağmur yağar gibi yağdırırlarsa da çok sayıda şehit etseler de Gazze’yi işgal edemiyorlar. Çünkü onlar namazla direniyorlar."

Ümmetin namazla ayağa kalkacağını söyleyen Yıldız, "Bu millet, ümmet namazla ayağa kalkacak. Selahattin Eyyubi, Hıttin savaşında camilerin dopdolu olduğunu gördü ve savaşa hücum dedi. 1187 Hıttin savaşında âlimler kılıçlarını çıkarıp bizzat savaştılar. Haçlılar mağlup edildi ve Kudüs geri alındı. Selahattin Eyyubi Mescidi Aksaya girdiği gece Miraç gecesine denk geliyor." şeklinde konuştu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.