​"Ümmetin Sorumluğu Kudüs" temalı konferans

​"Ümmetin Sorumluğu Kudüs" temalı konferans

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Eğitim-Bir-Sen tarafından “Ümmetin Sorumluğu Kudüs” temalı bir konferans düzenlendi.

Eğitim-Bir-Sen Şubesi tarafından organize edilen “Ümmetin Sorumluğu Kudüs” temalı konferans, Viranşehir Belediye Kültür Merkezi Ömer Halisdemir konferans salonunda gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu program Adil Dağ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Viranşehir Şube Başkanı Ahmet Bilen, Kudüs'ün Müslümanların bir araya gelmesiyle geri alınabileceğini söyledi.

Bilen, "Kudüs bizim gözbebeğimiz, ümmetin kalbidir. Müslümanlar bölük pöçük olduğundan dolayı Kudüs Müslümanların elinden alındı. Dolayısıyla biz Müslümanların bir araya gelip birleşmesi gerekirken Kudüs bizi birleştiren unsur olmuştur. Bazen olumsuz şeylerden Allah'ın rahmeti vesilesi ile güzel şeylerde tecelli edebiliyor. Şu an belki olumsuz gibi görünen, kendini bilmez bir adamın kendi inisiyatifini kullanarak Kudüs’ü sanki babasının maliymiş gibi bir başka yeryüzünde devlet diye tabir edilemeyen bir uşaklığa peşkeş çekmeye bu anlamda biz Müslümanları bir araya getirmesine vesile olmuştur." dedi.

Sinevizyon gösterimin ardından konferansa konuşmacı olarak katılan ve Almanya’da ikamet eden Aktivist-Yazar Tuğrul Selmanoğlu, "Kudüs ve Müslümanların vahdeti" konulu bir konuşma yaptı.

Selmanoğlu, "Bu ülkede bundan 20 yıl önce Kudüs geçesi yapıldığı için Sincan’da tanklar yürüdü. İsrailin çıkarlarını kurumak için bu ülkenin ordusu hangi akla hizmet ise o gün tanklar yürüttü ve bizim seçtiğimiz başbakana da darbe yapıldı. Kırk İslam ülkesine gittik, Vallahi nereye gitmişsek bu coğrafyaya umut bağlanmış. Bizim ayağa kalmamızı bekliyor. Bizi bize düşman eden Türk’le Kürr'ün arasını açan meseledir. Kuzey Irak’ta bin bir oyunlarla Kürt kardeşimin eline israil bayrağını veren amaç nedir biliyor musunuz? Aman ha dediler bunlar birlik olmasınlar. Aman ha Selahattin ile bir Türk bir araya gelmesinler, bu ümmetin başına gelirlerse bizim durumumuz haraptır. İslam coğrafyasının neresine gidiyorsanız gidin bu ülkeye umut bağlamışlar. Allah Resulünün sancağı nerede biliyor musunuz?  Bu topraklarda, İstanbul’da bu ümmet yeni bir Selahattin bekliyor. Hiçbir tarihte zülüm bu kadar zirveye çıkmamıştı. 10 bin kilometreden geliyor Bağdat'ı bombalıyor orada silah var diyerek 2 buçuk milyon insan öldürüyor." dedi.

"Selahattin sensin Kudüs’ü biz kurtarıp özgürleştireceğiz." diyen Selmanoğlu, "Biz bir birimize sarılacağız biz bir birimizi kardeş bileceğiz. Biz birbirimizle kenetleneceğiz. Kardeşliğimizi pekiştirmek zorundayız. Bizler etle tırnak değiliz bizler aynı etin parçalarıyız. Bizler bir ümmetiz. Eğer bu İslam'ın sancağı bu ülkede kalkacaksa beraber kaldıracağız. Çözüm bizim kardeşliğimizdir." ifadelerini kullandı.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.