Umut Kervanı Gaziantep’te yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Gaziantep’te yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Her yıl Kurban Bayramı’nda on binlerce ihtiyaç sahibi olan aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı Vakfı, bu yılda Türkiye genelinde kurban çalışmaları ile yüzleri güldürdü.

“Kurbanınız Umut Olsun” sloganıyla yola çıkan ve çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Umut Kervanı Vakfı, bu yılda Kurban Bayramı’nda hayırseverler tarafından bağışlanan hisselerle on binlerce ihtiyaç sahibine bağışçılarının desteğiyle ulaştı.

Umut Kervanı Vakfı, kurban çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de et bağışları ile ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü. Kurban Bayramı boyunca Gaziantep’te yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtan Umut Kervanı Vakfı, yoksulların bayramı oldu.

Her yıl on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıttı.

Umut Kervanı Vakfı, hayırseverlerin bağışta bulundukları kurban etlerini vakıf üye ve gönüllülerince parçalayıp paket haline getirdikten sonra kentteki yetim, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımını yaptı.

Umut Kervanı Vakfı üye ile gönüllülerinden oluşan ekipler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kurban etlerini ulaştırdı.

Kurban Bayramı boyunca yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi veren Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, bu bayramda da ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin güldürmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Hayırseverlerin bağışladıkları kurban etlerini bayramın ilk gününden itibaren kentteki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladıklarını belirten Özaslan, “Kurbanınız Umut Olsun” kampanyasına destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Hayırseverlerin vesile olduğu kurban etlerini ailelere ulaştırdıklarını belirten Özaslan, her bayramda düzenli olarak bu çalışmayı yaptıklarını anımsattı.

Özaslan, hayırseverlerin bağışladığı kurbanların etlerini yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırmak için büyük bir çaba harcadıklarını ifade etti.

“Bir yıl boyunca evlerine et girmeyen aileler var”

Umut Kervanı olarak her yıl Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere hayırseverlerin bağışladıkları etleri dağıttıklarını anımsatan Özaslan, “Bu çalışmanın neticesinde daha önceden tespit ettiğimiz fakir ailelere et ulaştırma, evlerine et götürme ve onlara et vermek gibi bir takım çalışmalarımız var. Bu sene de yine Umut Kervanı olarak derneğimize gelen et bağışlarını kabul edip daha önceden tespit ettiğimiz ailelere ulaştırdık. Bazı aileler var ki çok mağdurlar, belki bir yıl boyunca evlerine et girmemiş ve durumları müsait değil. İhtiyaç sahibi aileler gerçekten zor şartlar altında hayatlarını devam ettiriyorlar. Kurban Bayramı’nda kurban kesen hayır sahiplerinin kurbanlarını kestikten sonra Umut Kervanına bağışladıkları etleri derneğimize ulaştırıyorlar, bizde bu etleri mağdur, dul yetim, öksüz ve kurban kesemeyen ailelere ulaştırıyoruz. Bu ailelere etleri komisyondaki arkadaşlarımız birebir evlerine dağıtıyor. Bu ailelerin az da olsa yüzlerini güldürme noktasında bir vesile olmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Hayrın sahibi yardımda bulunan hayır sahipleridir”

Umut Kervanı olarak hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi gördüklerini belirten Özaslan, “Aslında hayrın sahibi yardımda bulunan hayır sahipleridir. Ve bu fakirlere et ulaştırılmasını sağlayan hayır sahipleridir. Bizler bir vesileyiz. Hayır sahibi ile ihtiyaç sahibi buluşturmada bir köprü olmaya çalışıyoruz. Umut Kervanı olarak her yıl bu çalışmayı yapıyor. Gerek Ramazan ayında ve bayramında gerek Kurban Bayramı’nda olsun bu çalışmamızı yapıyoruz. Bu Kurban Bayramı’nda da dernek binamıza gelip et bağışında bulunan hayırseverlerin etlerini yerlerine ulaştırdık ve yüzlerce aileye bu konuda et dağıtımı yaptık.” ifadelerini kullandı.

“Çocukların yüzündeki tebessüm insanı çok mutlu ediyor”

Kentteki ihtiyaç sahibi ailelerin sayısının çok olduğuna dikkat çeken Özaslan, “Gerçekten bazı aileler var ki durumları müsait değil, çok mağdur aileler ve birtakım ihtiyaçlarını karşılamaları bir tarafa belki yılda bir defa bile etlerine et girmiyor, herkesin et alma gücü yoktur. Dolayısıyla bizler de bu ailelere Kurban Bayramı’nda bir nebze de olsa et ulaştırıyoruz. Eti götürdüğümüzde onların özellikle de çocukların yüzündeki tebessüm insanı çok mutlu ediyor. Hayırseverlerimizde Kurban Bayramı’nda bu ailelerin çocuklarının yüzündeki tebessümü görseler çok memnun kalacaklardır. Çünkü bizler sürekli bu işlerle iştigal olduğumuz ve bu ailelere yardım götürdüğümüz için onlardaki bu sevinci, tebessümü görebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz”

Özaslan, Umut Kervanı olarak Türkiye'nin dört bir tarafında Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtımı yaptıklarını anımsatarak, “Allah'ın izniyle önümüzdeki yıllarda da et dağıtımlarımız devam edecektir. Umut Kervanı olarak bizler bu tür çalışmaları sürekli gündemimize almışız. Gerek Kurban Bayramı’nda et dağıtımı gerek diğer yardımlarla ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.” diye konuştu.

“Umut Kervanına getirilen et bağışları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı”

Kurban Bayramı’nda kurban ve et bağışında bulunan hayırseverlere teşekkür eden Özaslan, “Allah (Celle Celaluhu) hayır sahiplerinin bağışlarını katında kabul etsin. Özellikle Umut Kervanı aracılığıyla kurbanlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşması noktasında Umut Kervanı Vakfı’na müracaat eden tüm hayır sahiplerinden Allah-u Teâla razı olsun ve hayırlarını kabul etsin. Umut Kervanına getirilen et bağışları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.” dedi.


Umut Kervanı Gaziantep’te yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Gaziantep’te yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Gaziantep’te yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Gaziantep’te yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Gaziantep’te yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Gaziantep’te yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler