Umut Kervanı kurban hazırlıklarını tamamladı

Umut Kervanı kurban hazırlıklarını tamamladı

Umut Kervanı, İstanbul'da Kurban Bayramı'nda kendisine verilen kurban vekâletlerini yerine getirmek için hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan ayından hemen sonra hummalı bir çalışma için kolları sıvayan Umut Kervanı Vakfı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini muhtaçlara ulaştırmak ve kurbanlarını "Umut Kervanı Kurban Organizasyonu" tarafından kestirmek isteyen vatandaşlara hizmet sağlamak için gerekli tüm hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde kurban organizasyonu gerçekleştiren Umut Kervanı, bayramda yüzlerce gönüllüsüyle birlikte kurban organizasyonunu gerçekleştirecek.

"Kesilen kurbanları sağlıklı olarak paketledikten sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız"

Kurban organizasyonu hakkında İLKHA’ya konuşan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, İstanbul’da Avrupa ve Asya kıtasında birer noktada olmak üzere hizmet vereceklerini söyledi.

Kurtaran, "2019 Kurban Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Büyük bir heyecan var. Umut Kervanı olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Şu anda çiftlikte son düzenlemelerimizi yapıyoruz. Vekâletlerini aldığımız hayvanlarımız hazır. İnşallah bayram sabahı kurbanlarımızı keseceğiz. Ekiplerimiz, gönüllü arkadaşlarımız kurban gününü bekliyorlar. O gün hep birlikte aldığımız vekâletler doğrultusunda kurbanlarımızı kesip paketleyerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bununla birlikte yurdumuzun başka bölgelerinde de çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul Anadolu yakasında da hazırlıklarımız tamamlandı. Yurt içi ve yurt dışı için aldığımız bağışların yanı sıra İstanbul için hisseli satışlarımız da var. Bu konuda hayırseverlerimize hizmet sağlıyoruz. Burada kesilen kurbanları sağlıklı olarak paketledikten sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız." diye konuştu.

Kurban kesimi ve paketlenmesinde hijyene dikkat ettiklerini dile getiren Kurtaran, "Bu doğrultuda çalışmalarımızı başlattık. Hayvanlarımız İslam fıkhına göre kurban olabilecek özelliklerde seçilmiş olan hayvanlar. Mümkün mertebe etlerin bozulmadan temiz bir şekilde ulaştırılması için hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah kurban günü yaptığımız hazırlıklar çerçevesinde hizmet sağlayacağız. "dedi.

Son olarak Kurban Bayramı için bir mesaj veren Kurtaran, dünyanın dört bir yanında sıkıntı içerisinde olanların bir an önce sıkıntılarından kurtularak bayramlarını vatanlarında özgürce kutlamaları temennisinde bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.