Umut Kervanı şehit ve tutuklu ailelerine iftar verdi

Umut Kervanı şehit ve tutuklu ailelerine iftar verdi

​İstanbul Eyüp'te Umut Kervanı Vakfı, İslami hassasiyetlerinden dolayı şehit ve mahkûm edilenlerin ailelerine iftar yemeği verdi.

Umut Kervanı Vakfı, aziz İslam davası için mücadele ederken şehit olanların ve yine bu uğurda çeşitli komplo teorileri ve kumpaslar sonucu cezaevlerine konulan tutukluların ailelerine iftar yemeği verdi.

Eyüp'ün Ayvansaray semtinde verilen iftar yemeğinde buluşan aileler, islam davası uğruna şehit verdikleri ve cezaevlerindeki yakınlarıyla birlikte olamamanın burukluğunu yaşarken, diğer yandan kendileriyle aynı durumda olan Müslüman kardeşleriyle beraber iftar açmanın sevincini yaşadı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan HÜDA PAR İstanbul milletvekili adayı Fikret Gültekin, burada olanların, hayatlarıyla davalarına olan bağlılıklarını gösterdiklerini söyledi.

Gültekin "Bizim bu duruma gelmemiz, bu aşamaya gelmemiz, bugün içerisinde yaşadığımız bir takım güzellikler varsa bu nimetlere şehitlerimizin ve tutuklularımızın bıraktıkları mirastan dolayı sahibiz. Bizim kendi emeğimizle kazandığımız herhangi bir şey yok. Biz samimi olarak buna inanıyoruz. Şehitlerimiz olmasaydı bizde sıradan birer insan olurduk. Elhamdülillah biz bir şeyler anlattık ve anlatmakla kalmayıp hayatlarımızı ortaya koyduk, gençlik yıllarımızı verdik, çocuklarımızı feda ettik. Mahzunuz, hüzünlüyüz, geride bıraktığımız yıllar bizden bir şeyler almış olabilir fakat bugün her birimiz dünyanın en hür insanları kategorisindeyiz. Başımız dik ve arkamızdan bize aleyhte laf söyleyecek kimse yok. Bundan dolayı ne kadar şükretsek azdır." dedi.

Verdiklerin iftar yemeğinin Kadir Gecesine denk gelmesi nedeniyle iki güzel duyguyu birlikte yaşamanın sevinci içerisinde olduklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, "İslam uğrunda mücadele eden, bu uğurda şehit olan, fedakarlık gösterip bize ışık olan şehitlerimizin aileleriyle birlikte iftar gerçekleştirdik. Şehitlerimizin emanetleriyle bir araya gelerek aynı sofrada oturmak ayrıcalıktır. Bu vesileyle iftarımıza iştirak eden şehit yakınlarına çok teşekkür ederim." dedi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.