Umut Kervanı Siirt'te kurban eti dağıtımına başladı

Umut Kervanı Siirt'te kurban eti dağıtımına başladı

​Umut Kervanı, Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt’te daha önceden tespit ettiği yüzlerce muhtaç ve yetim aileye kurban eti ulaştırdı yüzlerini güldürdü.

Siirt Umut Kervanı, vekalet ve bağış yoluyla kestirdiği kurbanlıkların etlerini muhtaç ailelere ulaştırmaya başladı.

Kesilen kurban etlerini parçalar haline getiren ve eşit ağırlıkta poşetlere koyan Umut Kervanı gönüllülerinden oluşan ekipler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ailelere kurban etlerini dağıttı.

Umut Kervanı Tespit Komisyonu tarafından belirlenen yaklaşık 250 ailenin yüzünü güldürmek adına bayram günü yoğun mesai harcayan üye ve gönüllülerinin çalışma aşkı gözleri doldurdu.

Umut Kervanı olarak yaptıkları yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Siirt Umut Kervanı Başkanı Salih Evin, "Siirt Umut Kervanı olarak yaklaşık 15 gündür sürdürmüş olduğumuz kurban çalışmalarının bugün sonucuna ulaşmış bulunuyoruz. Bu gün bayramın 3’ncü günü şu anda kurban kesimlerini gerçekleştiriyoruz." dedi.

Yaklaşık 250 aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştireceklerini ifade den Evin, "Bizlere yardımda bulunan ve kurban bağışı yapan hayırseverlere sizin aracılığınızla Allah razı olsun diyorum, Allah hayırlarını kabul etsin. Son yıllarda bizim bölgemizde kurban kesimi geçen senelere oranla yaygınlaşmış durumda. Daha önceleri vatandaşlarda şöyle bir bilinç vardı: Şafi mezhebine tabi oldukları için ömürde bir defa kurban kesimi yeterli görülüyordu ama Allaha şükürler olsun şu anda o düşünce aşıldı ve imkânı olan kurban kesmeye başladı. Tabi bizler de halkımızı bu noktada teşvik ediyoruz. Kurbanın önemini, anlamını anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki Kurban Bayramı'nın daha iyi olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.