Umut Kervanı Soroti’de bin kişiye yemek verdi

Umut Kervanı Soroti’de bin kişiye yemek verdi

Afrika Kıtası'nda sürdürdüğü hayır çalışmaları kapsamında Uganda'nın Soroti kentinde ihtiyaç sahibi bin kişiye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Umut Kervanı Vakfı, 300 çocuğa da Kur'an-ı Kerim dağıttı.

Umut Kervanı Vakfı yetkilileri, Beraat Kandili nedeni ile Uganda'nın Soroti kentinde bulunan Mosgue Camii avlusunda bin kişiye mevlid yemeği ikram etti.

Uganda'daki çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı Vakfı Genel Sekreteri Nurullah Günaydın ve Vakfın Mütevelli Heyeti üyesi Sebahattin Ugar, geldikleri Soroti kentinde Mosgue Camiinde görevli imamlar ve halk ile bir müddet sohbet ettikten sonra yemek yapımının sürdüğü alanı ziyaret ettiler.

Camide gerçekleştirilen Beraat Kandili programına da katılan yetkililer, burada okunan ilahilere ve dualara eşlik etti.

Okunan dua ve kılınan namazla sona eren programı Vakfın caminin avlusunda verdiği yemek takip etti.

Sabahattin Ugar

Burada verilen yemek ile ilgili bir açıklama yapan Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Sabahattin Ugar, faaliyetlerinin tüm İslam coğrafyalarında devam ettiğinin altını çizdi.

Ugar, "Umut Kervanı Vakfı aracılığı ile hayırseverlerimizin vermiş olduğu mevlid yemeklerini Soroti kentinin bir camisinde dağıtıyoruz. Halk camide toplanıp gerçekleştirilen programın ardından yemeklerini yediler. Yemek öncesi Beraat Kandili nedeni ile mevlid etkinliği düzenlendi, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem)'e salavatlar getirildi, İslam alemi için dualar edildi. Bugün ortalama bin civarında insana yemek dağıtacağız. Sadece burada değil bütün mazlum coğrafyalarda Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak hayırseverlerimizin vermiş oldukları bağışları ulaştırıyoruz. Arakan'da Somali'de, Filipinler'de, Moro'da, Suriye'de gibi birçok ülkede faaliyetlerimiz devam ediyor." dedi.

Yemek ikramının ardından cami bahçesinde bulunan okulda ihtiyaç sahibi ve ömründe kendine ait Kur'an-ı Kerim'i olmamış çocuklara Kur'an ve elifba dağıtımı gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini, çocukların Kur'an-ı Kerim'e ve elifbaya kavuşmalarının çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Ugar, "Soroti'de ‘Hediyen Kur'an Olsun’ kampanyası çerçevesinde Kur'an-ı Kerim bağışında bulunan kardeşlerimizin bağışlarını buradaki öğrencilere, eğitim alan kardeşlerimize dağıttık. Hakikaten buradaki çocukların sevinçleri görülmeye değerdi, Kur'an-ı Kerim'e kavuşan çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Çoğunun ilk defa kendine ait Kur'an-ı Kerim'i oldu. Buda güzel bir duygudur." şeklinde konuştu.


Umut Kervanı Soroti’de bin kişiye yemek verdi

Umut Kervanı Soroti’de bin kişiye yemek verdi

Umut Kervanı Soroti’de bin kişiye yemek verdi

Umut Kervanı Soroti’de bin kişiye yemek verdi

Umut Kervanı Soroti’de bin kişiye yemek verdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.