Umut Kervanı Suriye'de binlerce kişiye kışlık yardımında bulundu

Umut Kervanı Suriye'de binlerce kişiye kışlık yardımında bulundu

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlib kentinde bulunan çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren binlerce mülteci aileye kışlık yardım ulaştırdı.

Türkiye başta olmak üzere Asya, Afrika, Yemen, Filistin ve Suriye gibi birçok bölgede yılın her ayında mağdur ve muhtaçlara dil, din, ırk ve mezhep ayırımı yapmadan yardım ulaştıran Umut Kervanı, yardım çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

2011 yılında Suriye'de başlayan iç karışıklıklar sebebiyle yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda kalan mazlum halk, ya çadır kentlerde veya farklı ülkelerde zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Umut Kervanı, Suriye'nin İdlib kentinde güvenli bölgede inşa edilen çadır kentlerde zorlu kış şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren mazlum halka yönelik yaptığı yardım çalışmaları kapsamında gıda kolisi, bot, mont, bere gibi giyim eşyası, battaniye, kömür ve odun sobası dağıtımında bulundu.

Yaptıkları yardım çalışmaları sonrasında izlenimlerini anlatan vakıf yetkilileri, yapılan yardımların yetersiz olduğunu, çadır kentin kış aylarında çok soğuk yaz aylarında ise çok sıcak olması sebebiyle çadır yerine briket ev inşa edilmesi gerektiğini, hayırseverlerin desteğiyle briket ev projesini kısa süre içerisinde başlatmayı hedeflediklerini ifade ettiler. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.