Umut Kervanı Vakfı: Muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamak için sadakalarımızı çoğaltalım

Umut Kervanı Vakfı: Muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamak için sadakalarımızı çoğaltalım

Beraat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, bu mübarek gecede tevbe ve istiğfarda bulunup, muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamak için sadakaların çoğaltılması gerektiğini söyledi.

Dünyayı saran Coronavirus salgını nedeniyle insanlığın zor günlerden geçtiğini hatırlatan Kurtaran, büyük bir musibet imtihanıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kurtaran, “Rabbimiz hastalık, açlık, fakirlik, korku ve benzeri musibetler ile bizleri zaman zaman imtihan etmektedir. İşte bugün de böylesine büyük bir musibet ve imtihan ile karşı karşıyayız. Daha önce de bütün dünyayı saran salgın bulaşıcı hastalıklar oldu. Bu salgınların sonucunda ise yüzbinlerce insan hayatını kaybetti.” dedi.

“Bu gecede ihlasla rabbimize yönelerek insanlığın kurtuluşu için dua etmeliyiz”

Bu gecede ihlasla Allah’a yalvarıp, insanlığın kurtuluşu için bolca dua edilmesi tavsiyesinde bulunan Kurtaran, şunları söyledi:

“Bugün de bu bulaşıcı hastalık nedeniyle dünya çok zor bir süreçten geçiyor. İnsanlık tedirgin ve yarınının ne olacağını kestirememektedir. Toplumun her kesimini etkisi altına alan bu salgın, muhtaç olanları daha derinden etkilemektedir. Ne acıdır ki bugün zenginliğimiz bizi bu virüsten koruyamamaktadır. Öyle ise Allah Resulü Hazreti Muhammed’in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) ‘Hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz, belaları da dua ile karşılayıp savınız.’ buyruğunu hatırlayarak bu mübarek gecede ihlasla rabbimize yönelmeli, ibadetlerimizi çoğaltmalı, çevremizdeki muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamalı, sadakalarımızı çoğaltmalı ve rabbimizden bu salgın hastalıktan İslam ümmetini, bütün insanlığı muhafaza etmesini içten bir yakarış ile dilemeliyiz.”

Yaşanan salgın hastalık sebebiyle hayatını kaybeden Müslümanlara Allah’tan rahmet dileyen Kurtaran, virüse yakalanan ve tedavi süreci devam eden tüm hastalar için de acil şifalar temennisinde bulunarak, İslam ümmetinin Beraat Kandilini tebrik etti.

İLKHA


Umut Kervanı Vakfı: Muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamak için sadakalarımızı çoğaltalım

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.