​Umut Kervanı Yemen’e yönelik yardımlarını sürdürüyor

​Umut Kervanı Yemen’e yönelik yardımlarını sürdürüyor

​Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Yemen'de yaşanan insani krizden dolayı mağdur olan halka yönelik insani yardım çalışmalarına devam ediyor

Dünya genelinde mağdur, muhtaç ve mazlumlara yönelik yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Yemen’de yaşanan insani krize merhem olabilmek için yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Daha önce Yemen için "Acil Yardım Çağrısında" bulunan Umut Kervanı Vakfı, çağrıya kulak veren hayırseverlerin desteğiyle bazı yardımlar gerçekleştirmişti.

Vakıf, aralık ayında da yine başta Türkiye’deki hayırseverlerin desteği olmak üzere Yemen için toplanan yardımları ulaştırdı.

Yemen'e yönelik yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Yemen'de 22 Mart 2015 yılında ortaya çıkan iç karışıklıkların sonucu olarak büyük bir insani kriz ile karşı karşıya kalındığını ve yaklaşık 18 milyon kişinin yardıma muhtaç edildiğini belirtti.

Zor durumda olan muhtaçlara karşı sessiz kalmayarak yardım ulaştırdıklarını ifade eden Kurtaran, "Yemen halkı için hayati önem taşıyan Hudeyde Limanı ve kenti için İsveç’teki görüşmelerde Yemenli taraflar arasında varılan anlaşma gereği, 18 Aralık itibarıyla ateşkes yürürlüğe konuldu. Bu sayede yardımları daha kolay ulaştırılabileceğiz. İnşallah biz de elimizden geldiğince yardımsever kardeşlerimizden gelen yardımları oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Yemen halkının açlıkla, sefaletle, hastalıkla boğuşmalarına sessiz kalmayacağız. Onların yaralarına merhem olacak her türlü gayreti sarf edeceğiz." diye konuştu.

Kurtaran, hayırseverleri Yemenli kardeşlerine sahip çıkmaya davet ederek "Acil Yardım Çağrısını" yineledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.