Umut Kervanı'nın deprem bölgesindeki yardım çalışmaları devam ediyor

Umut Kervanı 2'nci Bölge Koordinatörlüğü tarafından Kahramanmaraş Koordinasyon Merkezine gelen yardımlar burada organize edildikten sonra depremzedelere ve çadırda kalan ailelere dağıtılıyor.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ilk gününden bu yana bölgede yoğun bir şekilde yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı, depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Depremin etkilediği 11 il arasında en çok can ve mal kaybının yaşandığı kentlerden biri olan Kahramanmaraş'ta şehir merkezinde yürüttüğü yardım yardım faaliyetlerinin yanı sıra kırsaldaki vatandaşa da yardım ulaştırmak için büyük bir gayret sarf eden Umut Kervanı, bölgede adeta mazlumların umudu oldu.

Bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı 2'nci Bölge Koordinatörü Faik Doğan, yaptıkları hizmetler karşılığında kimseden bir beklentilerinin olmadığının altını çizerek tek gayelerinin rıza-i ilahi olduğuna vurgu yaptı.

Doğan, "Biz Umut Kervanı olarak Kahramanmaraş merkezli depremin ilk gününden bu yana depremzede vatandaşlarımızla beraberiz, onların yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Biz diyoruz ki bir günlük ya da bir haftalık değil, vatandaşlarımızın yaraları sarılana kadar devam edeceğiz. Bugün de Kahramanmaraş'ta bu çadır kente gelerek buradaki depremzede vatandaşlarımıza gıda yardımında bulunduk. Bu yardımları yaparken kimseden bir şey beklemiyoruz, sadece rıza-i ilahi için yapıyoruz. Bize bu noktada yardımcı olan, destek veren hayırseverlerin de rıza-i ilahi için yaptıklarına inanıyoruz. Çünkü Allah Azze ve Celle bize bu sorumluluğu yüklemiştir." dedi.

"Rabbim hayırseverlerin ve İslami sivil toplum kuruluşlarının eksikliklerini vermesin"

Yardım kuruluşlarının önemine dikkat çeken Doğan, "Rabbim hiçbir millete kaza bela vermesin; verdiğinde de gerek İslami sivil toplum kuruluşları gerekse hayırseverlerin eksikliklerini vermesin. Biz birbirimizle varız. Bugün Kahramanmaraş'ta bundan önce Elâzığ, Malatya ve Van'da deprem olmuştu. 20 yıl öncesine gitsek İstanbul'da Marmara Depremi oldu. Dolayısıyla biz afet zamanlarında halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbim kaza bela vermesin. Şu anda Kahramanmaraş ve deprem bölgesindeki illerimizin tamamına yardımlarımızı ulaştırıyoruz, ulaştırmaya da devam edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Kırsalda ikamet eden depremzedelere yönelik sürdürdükleri mobil hizmet çalışmasına da değinen Doğan, şunları söyledi:

"Şu anda koordinasyon merkezimizde yardımlarımızı devam ettirirken merkeze yakın olan Depremzede vatandaşlarımız başvuruda bulunduğu takdirde yardım paketlerini ulaştırabiliyoruz. Ayrıca da uzak adreslerde ikamet edenlere yönelik ekiplerimizin tespitleri sonrasında Umut Kervanı üye ve gönüllüleri aracılığıyla mobil ekiplerimizle onlara yardımları ulaştırıyoruz. Onları çadır kentte ağırlayarak hayırseverlerin bize teslim ettiği emanetleri onlara ulaştırmış oluyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler