UND Başkanı Nuhoğlu: Güçlü lojistik varsa güçlü Türkiye olur

UND Başkanı Nuhoğlu: Güçlü lojistik varsa güçlü Türkiye olur

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türkiye'nin kalkınmadaki ihracat hamlesine en önemli katkı sağlayacak alanın lojistik olduğunu belirtti.

Gaziantep’te sektör temsilcileri ile bir araya gelen Nuhoğlu, toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İhracat ürünlerinin Türkiye’den dünyanın dört bir yanına taşındığını belirten Nuhoğlu, Covid-19 salgını nedeniyle lojistiğin öneminin daha da anlaşıldığını ifade etti.

Lojistiğe artık özel önem verildiğini belirten Nuhoğlu, Türkiye'nin kalkınmasının ihracatının potansiyeli ile eşdeğer olduğunu söyledi.

Nuhoğlu, Avrupa’ya karayolu ihracat taşımalarını yıllardır büyük sekteye uğratan Macaristan transit geçiş belgesi sorununun çözüldüğünü belirterek iki ülke arasında yapılan yeni karayolu anlaşmasına göre, Macaristan’ın Türkiye’deki nakliyecilere ihtiyacının da üzerinde transit geçiş belgesi verdiğini ifade ederek, “Macaristan'a taşıma yapamazken, sadece 36 bin sefer gidebilirken bugün liber oldu, ‘110 bin sefer benim ülkemden geçebilirsin’ denildi. Lojistiğe verilen bu değerin farkındayız. Çünkü şunu kabul edelim kim ne derse desin, Türkiye'nin kalkınma modeli ihracattır. Türkiye'nin kalkınmasını bir tek ihracat ile sağlarız. Başka hiçbir şeyle bunu sağlayamayız. İhracatın da itici gücü ve ihracatı da destekleyen lojistiktir.” dedi.

Gaziantep'in lojistik altyapısı ve lojistik konusunda yaptığı yatırımların önemli olduğunu belirten Nuhoğlu, “Her bölgeyi biliyorum, İstanbul’u, Ankara'yı, Rusya'yı biliyorum ve Gaziantep bu konuda gerçekten çok farklı. Biz hazırız yeter ki Türk Türkiye'nin ihracat artarken dönüp de ‘lojistikte problemimiz vardı’ kimse bunu diyemez. Bunun için çalışıyoruz. Lojistik, taşımacılık konusunda çok ciddi yetkinliğimiz var, bu yetkinliğimiz ile beraber açıkçası bütün ihracatı taşımaya hazırız. Bizim çok basit ‘Güçlü Türkiye Güçlü Lojistik’ şeklinde bir sloganımız var. Güçlü lojistik varsa güçlü Türkiye olur. Güçlü lojistik varsa güçlü ihracat olur. İhracat zaten bizim ana hedefimiz. Her bölgeye ihracat yapacağız. Bu sene 200 milyar dolar hedefimiz var. Bu sene Gaziantep'in 10 milyar dolar ihracat hedefi var.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’teki nakliyecilerin kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Nuhoğlu, büyük ihracat yapılan bölgede çok daha büyük altyapısına hazır, kendini geliştiren bir lojistik sektörü olduğunu ifade etti.

Nuhoğlu, Gaziantep’in uluslararası lojistik taşımacılığı alanında önemli bir yere sahip olduğunu da vurguladı.

Salgın sürecinde şoförlerin de büyük fedakarlıklar yaptıklarının altını çizen Nuhoğlu, şoförlerin aylarca Türkiye’ye girmeden temassız ticaret yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Gaziantepli nakliyecilerden gurur duyduğunu belirten Nuhoğlu, “Gerçekten gurur duyuyorum. Çünkü onlar şoförlerinden tüm çalışanlarına kadar bu ülkenin görünmez kahramanlarıdır. Gaziantep'in ihracatına ve başarısına şapka çıkarmamak herhalde hiçbir Türk insanının haddi değildir. Herkes Gaziantep'e şapka çıkartmak zorundadır. Tüm arkadaşlarım da kutluyorum.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler