Üniversite öğrencileri Yeni Zelanda'daki cami katliamını kınadı

Üniversite öğrencileri Yeni Zelanda'daki cami katliamını kınadı

​Kocaeli Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Mescid Birliği öğrenci topluluğu, Yeni Zelanda'da camilere yapılan haçlı saldırısını kınadı.

Yeni Zelanda’da 50 Müslümanın şehit edildiği, 48 kişinin de yaralandığı haçlı saldırısına tepkiler devam ediyor.

Kocaeli Üniversitesi Mescid Birliği öğrenci topluluğu basın açıklaması yaparak, "Saldırının faillerini, saldırının planlayıcılarını ve bu saldırı üzerinden hesap içerisinde olan tüm şer odaklarını en ağır şekilde kınıyoruz." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Müslüman veya gayrimüslim cami de ya da başka bir mekânda masum insanlara yönelik hiçbir saldırı kabul edilemez, insana kasteden hiçbir saldırı karşısında sessiz kalınamaz. Ülkede Müslümanların birlikte yaşam ortamını tehdit eden bir tavrı olmamasına karşın böyle bir saldırının gerçekleşmesi içten içe büyütülen ırkçı nefret ve kinin tezahürüdür. Gerek saldırganlardan birine ait manifestodan gerekse olayın hemen ardından açıklama yapan Avustralyalı Senatörün açıklamalarından bu durum net bir şekilde anlaşılmaktadır. Saldırganın Müslümanların Avrupa’yı terk etmesine, Ayasofya’nın kiliseye dönüştürülmesine dair internet üzerinden yayınladığı mesajlar saldırının yükselen bir ırkçı akımın neticesi olduğunu göstermektedir. Yani bu saldırı batını büyüttüğü İslamofobi Terörü'nün neticesidir."

"Kanada’dan Yeni Zelanda’ya, Arjantin’den Japonya’ya dünyanın her ülkesinde az ya da çok bir Müslüman nüfus vardır ve bu Müslümanların can güvenlikleri ve diğer temel hak ve özgürlükleri tüm Müslümanların meselesidir." denilen açıklamada, "Onlara yapılacak en ufak bir haksızlığa dahi izin veremeyiz. İnancımız gereği değil sadece Müslümanların hiçbir insanın hakkının ihlal edilmesine müsaade edemeyiz. Bizim bu saldırıdan ötürü bütün Yeni Zelanda halkını sorumlu tutmamız ve onlara karşı nefret beslememiz söz konusu olamaz. Ancak bu saldırılardan Müslümanlara karşı nefret diliyle konuşan tüm siyasetçiler ve popüler ırkçı söylemin oluşmasına katkıda bulunan tüm merkezler sorumludur." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, "Şer odakları şunu da bilmelidirler ki ne kadar mücadele ederlerse etsinler İslam’ın nurunu söndüremeyecekler. Bugün şehitlerimizin kanlarının bereketi bunu net bir şekilde bize göstermektedir. Tarih boyunca zorluklarla mücadele eden bu şanlı ümmet zorlukların ardından rahatlığa, zafere ulaşmıştır ve Allah’ın izniyle bugünden sonra da ulaşacaktır." ifadelerine yer verildi.

Son olarak saldırının muhatabı olan ümmetin tüm bireylerine çağrıda bulunulan açıklamada, "Onlar batılın yanında görevlerini yapıyorlar, bizler ise hakkın yanında onlardan; daha çalışkan, onlardan daha dirayetli, onlardan daha bilinçli olmak zorundayız. Zulümlerine karşı adil, fitnelerine karşı açık, dürüst ve mert, korkaklık ve hainliklerine karşı cesur olacak, cahilliklerine karşı ilim ve hikmetle yılmadan yıkılmadan mücadele edeceğiz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler