Ürdün siyonistlerin de katılacağı konferansı iptal etti

Ürdün siyonistlerin de katılacağı konferansı iptal etti

Ürdün İçişleri Bakanlığı, Ürdün'ün başkenti Amman'da, 21-23 Kasım tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ve işgal rejiminden bir heyetin de katılacağı "Dinler Arasında Barış" adlı konferansı iptal etti.

Ürdün İçişleri Bakanlığı, söz konusu konferansı herhangi bir sebep belirtmeksizin iptal etse de "Normalleşmeye Karşı Elçiler Komitesi"nin ısrarlı girişimleri sonucu bu konferansın iptal edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Tunuslu bir araştırmacının, işgal rejiminden bir heyetin de katılacağını öğrenmesi üzerine konferanstan çekilmesiyle başladı. Bunun öğrenilmesinin hemen ardından konferansın iptal edilmesi yönünde çağrılar yapılmaya başlandı. 

Normalleşmeye Karşı Elçiler Komitesi, konferansı gerçekleştirme işiyle ilgilenen taraflarla irtibata geçerek işgal rejiminden birilerinin çağrılması işleminin durdurulmasını istedi ve bu olayın takipçisi olacaklarını ısrarla vurguladılar ancak buna rağmen, bu elçilerin bağlantılarına cevap verilmedi.

Bunun üzerine Komite, milletvekilleriyle irtibata geçerek konferansta "normalleşme çabasının kendini çok açık bir şekilde gösterdiği" şeklindeki endişelerini İçişleri Bakanlığı'na ileterek konferansın iptal edilmesi yönünde karar çıkarılmasını talep ettiler.

Bu girişimler sonucunda Ürdün İçişleri Bakanlığı hiçbir gerekçe göstermeden konferansın iptal edildiğini duyurdu. 

Konferansın, ABD'nin Batı Yaka'daki Yahudi işgal merkezlerinin yasal kabul edilmesini sağlama çabası sebebiyle Filistin davasının en önemli ve en tehlikeli tarihi sürecinden geçtiği bir dönemde düzenlenecek olmasının da etkisi olduğu belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.