Üstadın memleketi Hizan Muhammedi sevdayla coştu

Üstadın memleketi Hizan Muhammedi sevdayla coştu

Üstadın memleketi Hizan'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kez yapılan Kutlu Doğum Etkinliğinde, halk gözyaşı döktü.

BİTLİS-Üstadın memleketi Hizan’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kez yapılan Kutlu Doğum Etkinliğinde halk gözyaşı döktü.   Bir okulun bahçesinde yapılan etkinliğe genç yaşlı, kadın erkek, binlerce Hizanlı katıldı.

 

Programda Peygamber Sevdalıları Platformu görevlilerinin  dağıttığı Tevhid bayrağını almak için kuyruklar oluştu. Bayrağını alan miting alanına akın etti.

 

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Best-Der Başkan Yardımcısı Mahmut Dalga yaptı.

 

Açılış konuşmasının ardından Vahdet İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahilerle  coşku  doruğa çıktı. Mevlidin okunduğu sırada katılımcılar gözyaşı döktü.

 

“Peygamber olmasaydı bizler hakkı tanımazdık”

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Abdulbari Çelik, Hizanda yetişen büyük alimlerden Şeyh Sıbğettullah Arvasi, Bediüzzaman Said Nursi’ye selam ile başladığı konuşmasında, Kürdistan topraklarının Muhammedî sevdayla, ahlakla, edeple, hayâ ile ve şeriat ile güzelleşeceğini belirterek.  “Allah Kur’an-ı Kerim’de şeksiz ve şüphesiz olarak Hz. Peygamber’de güzel örnek ve ahlak olduğunu söylüyor. Bu örneklik Allah’ı çok zikredenler ve Allah’ın rızasına talip olanlar içindir. Ey Müslümanlar! Peygamber olmazsa bizler cennetin yolunu tanımayız.  Bizler hakkı tanımayız. Kim peygamberin dediğini yaparsa o Allah’ın dediğini yapmış olur. Ayette buyruluyor, ‘Kim Peygambere isyan ederse o bana isyan etmiş olur.’ ” dedi.

 

Peygamberin davasını Mekkeli müşriklerin bir anda kabullenmediklerini söyleyen Çelik, “ Peygamber onları cennete davet ediyordu, onlarsa, Peygamberi cehenneme davet ediyorlardı. Bu kıyamete kadar devam edecektir. Ehli iman, Peygamberin varisleri, Peygamberin tarikat ve şeriatın dostları, insanları devamlı olarak cennete davet ediyorlar. Ebu Cehil, Ebu Leheb ve onların varisleri ise insanları cehenneme davet ediyorlar” ifadesini kullandı.

 

“Peygamber sevdalılarına ihanet ve iftira ettiler”

Bediüzzaman’ın, Şeyh Said’in, Şeyh Sıpğetullah-ı  Arvasi’nin alim ve ulemalarının suçları neydi ki, onları yıllarca ahbaplarının  içlerinden çıkararak sürgün ettiler ve zindanlara koydular diye soran Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:                                                                                                                                                               “Onların "Onlarınsucu Allah’a iman etmeleriydi. Suçları ‘Saçlarım adedince başım olsa şeriatı Muhammediyeye feda osun’ dedikleri içindir. Bu gün Peygamber Sevdalılarına da aynı ihanet ve iftiralar yapılmaktadır. Çünkü onlar putları övmüyor. Namazı terk edenleri övmüyorlar. Din ve namus düşmanlarını övmüyorlar. Bizler,tüm insanları bu Tevhit bayrağının altında toplanmaya davet ediyoruz.  Bu bayrak Hizan’da  da,  İstanbul’da da, Amerika’da da aynıdır. Bizler Peygamberin şefaatine talibiz.  Bizler ümmetin yükselişini, özgürlüğünü, birliğini ve beraberliğini istiyoruz. Bediüzzaman’ın dediği gibi doğunun yükselişi vahiyledir, Kur’an’ladır. Kurtuluşumuz Şeriatladır. Şeyh ve alimleri takip etmekledir.  Namazsızların, abdestsizlerin arkasında gitmekle değildir. Çünkü onlar kurtulmamışlar ki, bizi kurtarsınlar ”

 

“İzzet ve şeref ancak Kur’an ile olur”

Konuşmasında katılımcılara ve özellikle bayanlara seslenen Çelik Hoca, hep beraber Kur’an’a sahip çıkılması gerektiğini, sadece Kur’an ile kurtuluşa ulaşılabileceğini belirterek, “ İzzet ve şeref ancak Kur’an ile olur. Kur’an bizim için bir şefaatçidir. Şeytanın bize yaklaşıp imanımızı çalmasına müsaade etmez. En güzel kelam Allah kelamıdır. En dürüst yol Hz. Peygamberin yoludur. Ey bacımlarım! Sizler de Kur’an’a sahip çıkın. Kur’an sizleri ölümden kurtarmıştır. Kur’an size namus vererek, sizleri bize anne yapmıştır. Bu şerefi size Kur’an vermiştir. Bacılarım, Peygamber sizleri kurtarmıştır.  Peygamberin şeriatı size hak verdi. Size kıymet verdi. Müşrik ve kafirler size kadir ve kıymet bırakmamışlardı.  Analarım bacılarım! Kur’an’a ve Peygamberin sünnetine sahip çıkın. Çocuklarınızı Kuran’ın yolunda büyütün. Kim çocuğunu, kızını, eşini ve kardeşini seviyorsa onları Allah’ın yoluna seferber etsin. Yönlerini camiye Allah’a zikre yöneltin. Onları Allah’a kul olmaya yöneltin. Eğer bizler bunu yapmasak vallahi kıyamet günü onları elimizden alıp cehenneme yönlendirecekler.” şeklinde uyarılarda bulundu.

 

“Kürdistan şeriatla güzeldir”

Coğrafyamızın Kur’an ile güzel olduğunu haykıran Çelik Hoca, konuşmasını şu sözlerle  bitirdi: “Kürdistan, medreselerle güzeldir. Kürdistan, şeyh ve alimlerle güzeldir. Kürdistan, takva ve ibadetle güzeldir. Kürdistan, güzel ahlakla güzeldir. Kürdistan, Peygamberin şeriatıyla güzeldir. Abdestsizlikle, namazsızlıkla tarihte kimse kurtulmamıştır. Bundan sonra da kurtulamayacaktır."

Program yapılan duayla son buldu.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.