“Üstad’ın Risalelerini okudukça terapi oluyoruz”

“Üstad’ın Risalelerini okudukça terapi oluyoruz”

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Bediüzzaman'ı anlamanın en iyi yolunun onun eserlerini okumak olduğunu belirterek, eserlerin insanlarda terapi etkisi yaptığını söyledi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Hür Nida Gençlik Kulübü tarafından 'Peygamber Varisi Büyük Alim ve Mücahit' adıyla düzenlenen konferans, Araştırmacı –Yazar Özkan Yaman’ın katılımıyla Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Hür Nida Gençlik Kulübünün Başkanı Mehmet Zülfü Karadeniz yaptı.

Karadeniz, salih ve imanlı bir gençlik için mücadele ettiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:  "Biz Hür Nida Gençlik Kulübü olarak, gençlerimizin bu ve benzeri programlarla istikamet, iffet ve takva dairesinde çaba sarf eden gençlik olmasını hedefliyoruz. Her şey gibi elbette gençliğin dahi lezzetlerinin geçici olduğunu biliyoruz. Bu sebeple Üstadın tarif ettiği aklı başında vazife-i diniyesini bilen, kırık cam şişelerini baki elmaslara tercih etmeyen salih bir gençlik olma gayretindeyiz.”

Daha sonra kürsüye çıkan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Üstad’ın çektiği acıları, ızdırapları ve sürgün hayatını dile getiren bir konuşma yaptı.

Üstad’ı anlamanın en iyi yolunun onun eserlerini okumak olduğuna dikkat çeken Özkan Yaman, eserlerin insanlarda terapi etkisi yaptığını belirtti.

Yaman, "Üstad Bediüzzaman, belki de en kolay anlatılacak biri. Çünkü hayatı mücadele ile geçti. Bir yandan da çok zor çünkü hayatı ızdıraplarla dolu, defalarca zehirlendi. Biz onu anlatmakta zorlanıyoruz. Ancak Üstad bu zorlukları birebir yaşamıştır. Tüm bu zorluklara rağmen aynı İslam ideali altında farklı etnik kesimleri birleştirme mücadelesi vermiştir. Bu doğrultuda Medresetüzzehra fikrini ortaya atmıştır. Bir de Üstad’ı anlamının en iyi yolu onun eserlerini okumaktır. Risale-i Nur’ları, okunduğu zaman terapi oluruz, birçok hastalıklardan ve kişilik bozukluklarından kurtuluruz."  şeklinde konuştu.

Program katılımcıların Özkan Yaman’a yönelttiği soruların yanıtlanması ile son buldu. (H. İbrahim Kurt - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.