Uygarlık Anadolu'da Doğdu

Uygarlık Anadolu'da Doğdu

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık, Celal Bayar Üniversitesi'nde "Uygarlık Anadolu'da Doğdu" konulu bir konferans verdi.

MANİSA - Atatürk ve Akdeniz Üniversitelerinde Arkeoloji bölümlerini kuran, Lykia ve Patara kazılarını başlatan, pek çok arkeolojik araştırmaya başkanlık ve bilimsel danışmanlık yapan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık, Celal Bayar Üniversitesi'nde "Uygarlık Anadolu'da Doğdu" konulu bir konferans verdi.


Konferansa, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Uğurlu, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Prof. Dr. Fahri Işık, anlattıklarını sunduğu slaytlarda yer alan resimler ve yazılı belgelerle de kanıtlayarak, "Yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen bulgular, Yunan Medeniyeti'nin Anadolu Medeniyeti'nden etkilendiğini gösteriyor. Sanıldığının aksine, Batı Uygarlığının temelinde Yunan Medeniyeti değil, Anadolu Medeniyeti vardır" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.