Uyum sağlamaları için çocuklarıyla okula geliyorlar

Uyum sağlamaları için çocuklarıyla okula geliyorlar

"Okullarda Uyum Haftası Projesi" kapsamında veliler, çocuklarının okula uyum sağlayabilmeleri için onlarla birlikte okula geliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından bu yana "Okullarda Uyum Haftası Projesi" uygulanıyor.

Son yıllarda 5'inci sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletilen uygulamaya bu yıl 9'uncu sınıf öğrencileri de eklendi.

Hafta boyunca öğrenciler, aileleriyle beraber okula gelerek hem öğretmenleriyle hem de arkadaşlarıyla tanışıp, okula uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Muş Vali Adil Yazar İlk ve Ortaokulunda öğrenciler, aileleriyle beraber okula gelerek öğretmen ve arkadaşlarıyla tanıştılar.

Okula gelip veli ve öğrencilerle tanışan Muş İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Aksu, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek, kendilerine yönelik tavsiyelerde bulundu.

Bu uygulamayla daha başarılı bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçladıklarını belirten Aksu, "İlimizde 120 bin öğrencimiz, 5 bin 600 öğretmenimiz ve 5 bin 17 dersliğimiz var. Eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına hazırlık kapsamında okullarımızda daha hijyenik ve sağlıklı, güzel bir eğitim ortamı oluşması noktasında hazırlıklarımız tamamlandı. Hedefimiz, yeni eğitim ve öğretimde Türkiye ortalamasını yakalayıp üstüne çıkmaktır. İlimiz 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında çok büyük bir başarıya imza attı. Yaklaşık 54 öğrencimiz TEOG'da Türkiye birincisi oldu. İlimizin başarısı noktasında uyum seminerleri düzenlemekteyiz. Birinci sınıflar, 5'inci sınıflar ve anasınıflarına uyum süreci eğitimi vermekteyiz. Oryantasyon eğitimi vermekteyiz. Amacımız öğrencilerimizin okulu tanımaları, arkadaşlarıyla birlikte tanışmaları ve velilerimizi de bu uyum seminerine katarak daha başarılı, daha güzel bir eğitim ortamı oluşturmaktır." dedi.

Çocuğunu okula getiren velilerden Celalettin Sönmez, okula uyum sağlaması açısından bir hafta boyunca çocuğuyla beraber okula geleceğini dile getirerek, "Öğrenci velisi olarak yeni yılda bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Hayırlı ve huzurlu geçmesini diliyorum. Biz veliler öğrencilerimizin daha iyi bir geleceğe sahip olmaları, daha iyi bir eğitim almaları için ve bu sürece alışmaları için kendileri ile beraber bir hafta boyunca okula gelip gideceğiz. Okul aile birliği ve veliler olarak, eğitime katkıda bulunabilmek için öğretmenlerimize yardımcı olacağız." ifadelerini kullandı.

Dün başlayan uyum haftası, 15 Eylül Cuma günü sona erecek.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler